22. joulukuuta 2013

Sytykeruusuja ja kynttilä vinkki

Innostuin kokeilemaan sytykeruusujen tekemistä. Kenno kerrallaan olen ruusuja väkertänyt ja sitten säilönyt odottamaan steariiniin kastamista. Huomaswin että munakennoissa on suuria eroja. Osa kennojen kupeista menee ovat reunoilta liian syvään uurrettuja ja ruusuja oli vaikea saada pysymään kasassa. Joutui tekemään kukista tosi tiiviitä ja silti sitomaan ne villalangalla että pysyivät kasassa, eivätkä leviä kattilaan, kun niitä sinne alkaa dippailemaan. Itse en pahemmin jaksanut ruusuihin terälehtiä muotoilla, netistä muiden töitä katsoessa homasin että moni niin teki. Minusta näistä tuli hauskoja näin :)


Kynttilän jämiä kului yllättävän paljon. Vinkiksi jostain nappasin, että kannattaa laittaa lasipurkki kattilaan, sinne vettä ja ne kynttilät. Kuluu steariinia vähemmän ja kattila pysyy puhtaampana. Kannattaa mös minimoida työympäristön roiskeet. Itse kuljetin tuota muovista irttiskippoa kokoajan kastetujan ruusujen alla, ettei tule steariinitippoja ympäriinsä. Hyvin toimi. Märät ruusut kuivattelin muovipussin päällä. Ruusuja kastoin kolme kierrosta, enempään ei steariini riittänyt ja mielestäni se oli kyllä ihan riittävä määrä. En olisi enempää jaksanutkaan, kun näitä oli aika paljon ja homma melko hidasta. Toki jos näitä olisi kymmenenkin kierrosta kastanut, ei munakennon tekstejä yms. enää jäisi näkyviin. Tälläkin määrällä kukista tuli kovia ja pysyivät hyvin kasassa.
Valmiiden kukkien kuvasta näyttäisi tulleen huono, kun sen suurensi, pienenä otettaessa näytti ihan selkeälle.
Oikeasti näistä tuli ihan mukavan näköisiä, boniksena myös mukavan tuoksuisia, kun laitoin yhden tuoksukynttilän jämän mukaan.


Sitten hyvä vinkki kynttilöiden käyttöön liittyen.
Kannattaa laittaa tuollainen pieni foliokarkkivuoka kynttilän jalan ja kynttilän väliin. Kynttilä pysyy paremmin pystyssä
ja sen saa poistettua helpommin kynttilänjalasta, kun kynttilä on palanut loppuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti