16. joulukuuta 2013

Säärystimet

Säärystimet olen tehnyt jo aikaa sitten, muttei ole tullut esiteltyä niitä.
Lankana niissä on käsityökeskus Kankurista ostettu Wetterhofin Sofia lanka.


Tuohon palmikkokuvioon olen ottanut jostain mallia, mutten muista mistä, muuten säärystimien malli on ihan oma (enkä tullut kirjoittaneeksi sitä muistiin). Varsiosa kapenee nilkkaa kohti ja siinä on kavennukset nurjien silmukoiden kohdalla. Kanta-aukon kohdalla oli paljon ongelmia, että sain siitä sopivan ja hyvin istuvan. Samoin jalkaosan silmukoiden määrää joutui muutamaan otteeseen säätämään, jotta sain siitä sopivan. Halusin että säärystimet on tyköistuvat ja pysyvät suorina ylhäällä hyvin. Jalkaterän pituus oli myös tärkeä, se ei saanut tulla päkiän alle painamaan tai aiheuttamaan liukkautta.

6 kommenttia:

 1. voi vitsi miten UPEET! mie niiiin tahtosin oppia tuota palmikkoa tekemään, mutta kun ei tyhymä tajua niin ei..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ku opettelemaan vaan. Hyvin ainaki sitä kirjoneuletta teet. Mulle vaikeinta on ohjeen lukeminen, mut sama vika on kirjoneuleessakin... siis että pysyy oikealla rivillä. En myöskään millään opi mallineuletta/ kuviota ulkoa vaikka se toistuisi kuinka monta kertaa, aina joutuu uudelleen katsoa ohjeesta.

   Poista
 2. Todella kauniit!! Milläköhän summalla mä saisin samanlaiset (mulla kun ei nuo puikot pysy käsissä) ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää opettelin neulomaan uudelleen vasta muutama vuosi sitten. Kouluaikana en tykännyt hommasta YHTÄÄN. Ei muuta ku opettelemaan. Ite olen tosi hidas neuloja, mutta hiljaa hyvä tulee. Toivottavasti saan jouluksi kaikki tekeleet valmiiksi mitä olen suunnitellut tekeväni.

   Poista
 3. Hienot ovat! osaispa sitä itse.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Osaat sinä varmasti, ku kokeilet. En itsekkään pitänyt itseäni neulojana, mutta yllättäin sitä osaskin kun alkoitti rauhallisesti vaan tekemään.

   Poista