31. toukokuuta 2013

Yksityiskohtia tuvataOlohuone ja keittiö samassa tilassa, on ainakin meidän murteella tupa. Tässäpä siis muutamia kesäisiä tunnelmatuvia meidän tuvasta. 

Hortensean sain äitienpäivänä, vielä se vain jaksaa kukkia. Pöydällä olevan liinan on äitini kutonut omissa kangaspuissa. Liinassa on ihanat kesän värit ja se vie aina muistot äitiin. Iittalan ja Pentikin kynttiläkupit olen saanut lahjaksi, ne sopivat kivasti liinan väreihin. kupeissa on tuoksukynttilät ja vaikkei ihan kynttiläaika käsillä olekkaan, olen niitä välillä poltellut, tulee hyvä tuoksu.

 Aikansa kukkineesta tulilatvasta leikkasin kukkavarret pois ja siitä tuli kivan näköinen viherkasvi, sen seurana on muutama mehitähti ja etualan kukka, jonka nimeä en tiedä. Tämä viherkasvi on amppelikasvi, sen oksat oksat roikkuvat voimakkaasti alaspäin ja ovat todella herkkiä katkeilemaan "solmukohdista". Alkuperäinen kasvi on päässyt kuolemaan ja tämä pistokas on vain jäljellä. Toivottavasti se lähtee kasvuun, kun viimein sen istutin multaan...se kun vuosia on vesiviljelyssäkin maljakossa viihtynyt ja hengissä pysynyt.

Aamulla kun avaan sälekaihtimet avaan myös makuuhuoneen ja takaterassin ovet. Ihana ilmavirta käy läpi talon raikastaen huoneet. Vielä ei ole pahemmin sääskiä tai kärpäsiä, joiden takia tarvisi ovia laittaa kiinni.  Tänne puolen taloa paistaa aamuaurinko, verhojen hulmutessa onkin kiva mennä terassille aamupalalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti