12. toukokuuta 2013

Nurmikko on kylvetty


Nurmikko on viimein kylvetty. Jipii!! Nyt vain sitten odotellaan että se itää ja alkaa kasvamaan.

Lauantai aamupäivällä kolmatta vuorokautta kestänyt sade viimein loppui ja iltapäivällä maa tuntui olevan sen verran kuiva, että uskallettiin alkaa kylvötöihin.Siemenet multaan, kevyt haraus ja nurmijyrällä päältä. Aika reippaasti vissiin siemeniä aluksi kylvettiin, ennenkuin se sopiva tekniikka löytyi. Tästä johtuen ei meille kolme pussia riittänyt, vaan pari aaria jäi vaille. Kun tämä huomattiin, oli kello sen verran, että puutarha oli juuri mennyt kiinni. No laitettiin piha siihen saakka kuntoon. Mies lähti yövuoroon ja sunnuntai aamuna tyytyväisenä nukkui, kun minä pyyhälsin puutarhalle hakemaan vielä säkin siemeniä. Kylvin, harasin ja pojat sivat jyrätä lopun pihasta :) Onnellisena nyt vain katselen säätiedoitusta ja toivon lämmintä ja sopivasti kosteaa keliä. Ensiviikolle on luvattu molempia. JES!


Kun otin viimeisiä kuvia pihasta terassilla sukkasillaan, huomasin että metsänlaidan koivu vihersi :)
 Kuvassa se tosin ei kunnolla näy, vielä oli niin pientä.

4 kommenttia:

 1. Toivotaan kosteita ja lämpimiä kelejä niin nurmikko itää nopeasti. Meilläkin tuli aika tiheä nurmikko, kun kylvin siemeniä pojan kanssa. Hän oli silloin 2 v ja heitteli siemenet lapiolla :D Aluksi näkyi tiheitä paikkoja, mutta nyt on tasaisen tiheää. Ei näy maa mistään kohtaa ;) Kivoja kevätpäiviä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt loppuviikon pitäisi ainakin olla lämmintä :) Sadetin jouduttiin kyllä jo varuilta ostamaan, mutta luotan kyllä että sadettakin tulisi. Pikkuapulaiset on aina niin hauskoja ;)

   Poista
 2. Paljonko teidän tontin koko?

  VastaaPoista