10. toukokuuta 2013

Terassin siivousta

Tiistaina oli aamupäivällä ihanan aurinkoista ja lämmintä. Lähdin siis pihalle. Terassit ovat olleet talven ajan  lähinnä varastointipaikkoina, kun tavarat pihamaalta syksyllä siirrettiin niille mullanlevityksen tieltä. Nyt päätin hieman siivota takaterassia. Eihän siellä vielä kovin keväistä ole, mutta huomattavasti viihtyisämpää jo :) Ämpäreihin istutin syksyllä sipulikukkia, mutta vielä ei mitään elämää niissä näy, toivottavasti pian jo näkyisi tai sitten sipulit eivät selvinneet talvesta. Vielä joutuu kyllä odotella kasvihankintojen kanssa, vaikka mieli jo kovasti tekisi istuttaa amppeleihin ja tonkkaan jotain kesäistä.


Tällä takaterassilla meillä on ihan normaali keittiönpöytä, tuolit ja puusohva kalusteina. Kun muutin tänne, tuolit ja sohva eivät mahtuneet sisälle. Pöytä on Ratian saaristo pöytä ja ostettu huutonetistä, maksoi 40€. Hyvin ovat kestäneet ulkosalla jo kolme talvea. Tänä kesänä pöytä kyllä varmaan pitäisi maalata uudelleen. Auringonotto tuolin vieressä oleva vanha korkea jakkara, ajaa pikkupöydän virkaa. Sen saa nostettua tuohon räystään alle, sopivasti suojaan sateelta, kun ei tarvita. Riippumatto ja muut tekstiilit, kuin nuo istuintyynyt, saavat odottaa paremoia kelejä puusohvan uumenissa.

Kun saadaan tuohon pihamaalle nurmi kylvettyä, on kyllä seuraavana vuorossa terassin öljykäsittely. Kun siitepölyaika todenteolla alkaa ei sitä enää voi tehdä, koska männyistä tulee todella paljon keltaista siitepölyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti