17. toukokuuta 2013

Parit kynnet

Perjantain iloksi esittelen kahdet kynsien lakkaukset, jotka mulla on ollut viikon aikana. Nämä molemmat on tällaisia helppoja tehdä. Olen kokeillut leimaamistakin, mutta se ei vielä oikein onnistu esittelykelpoisesti. Eihän nämäkään mitään kovin tarkkaa työtä ole, mutta se ei haittaa minua... pääasia on että näyttää kivalle :) Suurin ongelma mulla lakkauspuuhissa on kärsivällisyyden puute. Ei meinaa millään malttaa odottaa tarpeeksi kauan, että lakka olisi tarpeeksi kuivaa, hidasta puuhaa. Aina tökkää jonkun kynnen vähän rutulleen.

Näihin tein pilkkuja ihan vain tökkimällä. Harjoitusta sekin vaatii, että tulisi tasakokoista tulosta ja suoria rivejä. Peruslakka on samanvärinen kaikissa kynsissä, hauskasti vain pilkkujen väri saa koko kynnen näyttämään eri väriseltä.

Näissä puolikuun kaaret tein reiänreunoja apuna käyttäen ja kaaren reunaan sitten tökin pilkut.  Pilkkujen tekoon on olemassa vissiin ihan oma työkalunsa, mutta itse käytin askartelukaupasta ostettua pallopäistä työkalua. En enää edes muista mihin tarkoitukseen se on ostettu, mutta tähän se tuntui käyvän hyvin.


Anttilasta ostin Essien aluslakan, joka pitäisi kosteuttaa lohkeilevia kynsiä ja mattapinnan antavan päälyslakan. Vähän näiden hinta yskitti, mutta kannatti investoida. Ovat todella hyviä! Molemmissa ylläolevissa kynsissä on käytetty molempia lakkoja. Päälyslakka antaa mukavan mattapinnan kynnelle ja vaikka alemmissa kuvissa on kultakimalteinen tuo toinen lakka, ei mattapinta kuitenkaan häivytä kimallusta kokonaan, vaan tekee siitä jotenkin silkinhohteisen.

Essien aluslakka ja päälyslakka

 Pilkkukynsien lakat

 Puolikuukynsien lakat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti