4. joulukuuta 2015

Vanha ikkunanpoka ja arvontojen voittajat

Meillä ei varsinaiset hääkuvat ole vielä esillä. Yöpöydillä on yhdet pikkukuvat, mutta muuten ei kuvia vielä ole laitettu mihinkään. Tämä johtuu siitä, ettei ole ollut kehyksiä, eikä ole tullut sellaista AHAA- elämystä, että tällä tavalla ne haluan laittaa esille. No nyt se AHAA sitten tuli. Työkaverini nimittäin bongasi rivi-ilmoituspalstalta kaksi tällaista vanhaa ikkunanpokaa. Hän tarvitsi vain toisen, niin minä sitten sain ostaa sen toisen. Ikkuna oli harvinaisen pitkä, eli 165cm, neliosainen ja juuri sopiva mendän sängyn päätyyn.
Mikä löytö! Tämä ikkunankehys on juuri täydellinen meidän hääkuville! 


Ensin kehys piti tietysti putsata. Onneksi ikkunalasit eivät olleet kiinni kitillä, vaan vain pelkästään listoilla. Karmin ja lasin välistä kyllä löytyi myös hieman kittiä tiiviseenä, mutta ei paljoa. Irtoliat pois, kevyt putsaus siklillä, pientä hiontaa ja pyyhintä, niin putsaus oli valmis. Aikaa tähän kului kolmisen tuntia. Sitten käsittelin kehyksen värittömällä Bloom- puuvahalla. Vaha oli helppo levittää siveltimellä ja kuivuminen ei vienyt kauaa. Puun pinnasta tuli upean näköinen!


Kun olin ikkunanpokan saanut kuntoon, niin alkoikin sitten se kaikista vaikein vaihe tai niin minä silloin luulin... eli minkä kokoisia kuvia siihen sitten laittaisi ja mitkä kuvat valitsisi! Teippasin karmin taakse lahjapaperia väärinpäin ja laikkasin Elloksen kuvastosta kuvia. Näillä minä sitten mallalilin, että minkä kokoisia kuvasuurennoksia sitä alkaisi tilaamaan. Päädyin kahteen vaihtoehtoon, eli neljä isoa kuvaa tai kaksi isoa keskelle ja kaksi vakakuvaa molempiin päätyihin. Mitat muistiin ja sitten vain kuvia valitsemaan.


Kuvien valintaan meni melkoinen tovi, mutta sain valittua ne viimein. Muutama ylimääräinenkin tuli otettua, niin saa sitten lopullisen valinnan tehdä, kun oikeat kuvat on kädessä. Kuvien tilaamisesta tulikin sitten se kaikkein vaikein osa projektia. Tarvitsin kuvasuurennoksia ja panoaamakuvasuurennoksia. Ei sitten millään tahtonut löytyä sopivaa kokoa kummastakin samasta paikasta tai jos löytyi oli kuvien asettelussa, käsittelyssä, tilaamisessa tai asiakaspalvelun kanssa ongelmien ratkaisussa ongelmia. Lopulta kuvat tuli kuitenkin tilattua. Neljäs firma tarjosi hyvää asiakaspalvelua ja niitä tuotteita mitä tahdoin.Postin lakko meinasi kiristellä hermoja, kun kuvia odotin ja sitten lähdettiin vielä reissuun melkein viikoksi. Kuvat oli lähetetty jo 18.11 ja reissuun lähdettiin 29pv, eikä ne olleet vielä tulleet. Onneksi tänään, kun kotiuduttiin, oli postilaatkossa pakettikortti <3 Kuvathan piti tietenkin heti käydä postista hakemassa. Voi sitä jännitystä, millään en olisi malttanut odottaa kotiin saakka. Nyt joutuu kuitenkin hieman sulatella... kuviin olin valinnut seepia- sävymaailman. Mielestäni seepian sävy on ruskehtava, mutta kuvat ovat minusta keltaisia! No sulattelen asiaa huomiseen saakka, katson kuvat uudelleen päivänvalossa ja mietin mitä teen.


Sitten vielä arvontojen voittajat. Onnettarina toimi poikani ja hänellä yökylässä ollut kaveri.

Täällä blogin puolella Himmelikranssin voittajaksi arvottiin Tiina Laurila, joka oli kommentissaan valinnut mustan kranssin palkinnokseen. Facebookin puolella palkintona oli Himmeli kuusenkoristeet ja siellä arpaonni suosi Kirsi Paanasta. Voittajille on ilmoitettu voitoistaan. Onnea heille vielä kerran :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti