23. joulukuuta 2015

Aatonaatto tunnelmia

Näin aatonaattona alkaa monella joulukiireet olemaan huipussaan. Meillä kotona vallitsee pieni kaaos, kuten varmaan monessakin muussa kodissa, mutta kiire on poissa. Lahjojen paketointi jatkuu pikkuhiljaa, pikkuisen pitää vielä siivota.. ainakin tuo kaaos pitää saada raivattua ja vähän jouluruokia pitäisi valmistella. Aika helpolla aion kuitenkin jouusta selvitä. Suurin osa ruuista on ostettu. Maanantaina käytiin Reko- lähiruokatorilta hakemassa korillinen tilaamiani tuotteita ja haettiin samalla myös kinkku kaupasta, josta sen olin varannut jo joulukuun alssa. Kinkkukin on muuten lähiruokaa.


Olen tälläkin viikolla ollut sairaslomalla. Maanantaina olin kovasti menossa töihin, mutta lääkäri toppasi aikoukset alkuunsa. Lääkityksen määrää jouduttiin nostamaan ja siksi huimauskohtaukset saattaisivat jatkua. Aiemminhan niitä ei juurikaan ollut, mutta nyt todellakin on. En ole tohtinut ajaa autolla ollenkaan, vaikka pää ei kokoaikaa olekkaan "sekaisin". Toisinaan on kyllä kunnolla kupoli pyörällä, olo on hieman samanlainen kuin humalassa olisi ja välillä on kyllä sellaisia kikattelukohtauksiakin, kuin nousuhumalassa saattaa esiintyä. Suurimman osan aikaa kuitenkin on suht normaali olo. Rauhallisesti on joutunut kuitenkin ottamaan ja välillä levähdellä, kun on oikein pyörryttänyt. Onneksi huimaus on jo hieman vähentynyt, elimistö alkaa vissiin tottua, kuten lääkärin mukaan pitäisikin.
Sunnuntain kun vein lahjoja perheelleni, kävin myös äidin haudalla. Tein äidille havuista seppeleen ja vein sen ja kynttilän kun siellä kävin. Ehdin haudalle vasta illansuussa, kun oli jo pimeää, enkä saanut otettua kuvaa. Hautausmaalla oli kaunista, kynttilöitä oli jo paljon ja kirkko oli valaistu ulkoa ja sisältä. Tuli kyllä jouluinen mieli ja rauhallinen olo.


2 kommenttia: