12. joulukuuta 2015

Joulu tuli jo tai ainakin joululahja

Tänä vuonna ostettiin itselle joululahjaksi uusi sänky. Näin selkävaivaiselle, vanha sänky alkoi olemaan liian pehmeä, eikä se ollut enäää "ihan uusi". Joka aamu selkä oli jäykkä ylös noustessa ja sai tovin venytellä sängyn reunalla, ennenkuin pääsi mihinkään liikkeelle. Ihminen kuitenkin viettää sängyssä ison osan elämästään, joten täytyyhän sen olla, kaiken järjen mukaan, mahdollisimman hyvä.


Huonekaluliikkeessä sitten käytiin makoilemassa sänkyjä, ihan ajan kanssa ja tenttaamassa myyjäparkaa niiden ominaisuuksista. Samuli halusi jenkkisänkyä, mutta itse olin hieman skeptinen niiden suhteen, jotenkin on jäänyt huono kuva niistä. Mielessäni oli tilanne jossa toinen kääntää kylkeä ja toinen keikkuu sänkyn laidalla samaan tahtiin, kun koko patja hytkyy pienimmästäkin liikkeestä. No onneksi kauhukuvat tuli romutettua tai ainakin siltä osin, että saatiin yhdistettyä ne kaikkein halvimman hintaluokan jenkkisänkyihin. Kun sänky saatiin lopulta valittua, niin piti valita siihen sielä kankaat. Pahimmat kysymykset myyjälle taisikin tulla tältä osin, kun tenttasin kulutuksen kestoa sun muuta ja siinä vaiheessa hän joutui hakemaan avuksi jo toisenkin myyjän. Kankaat saatiin lopulta valittua nekin ja myyjä taisi olla ikionnellinen, kun viimein lähdettiin sänkykaupat tehneinä. Sitten vain odottamaan, kun toimitusajaksi luvattiin neljä viikkoa. Nyt on sitten sänky kotona, onneksi kuitenkin hieman nopeammalla aikataululla.Tämä meidän sänky on Bellus Continental 1000. Sen valmistaja Bellus on Virolainen yritys ja kaikki sängyt tehdään tilaustyönä. Sänky on 160cm leveä ja molemmat puolet ovat kovuudeltaan Hard. Vaikka Jenkkisänkyjen tapaan tässä iso keskipatja on yhtenäinen, on siinä kummatkin puolet erilliset ja niihin olisi saanut kumpaankin puoleen juuri sen kovuuden kuin haluaa. Juuri tuosta erillisistä jousituksista johtuu myös se, että ei sitä pelkäämääni hytkymis ongelmaa ollenkaan ole. Lisätietoja sängystä löytyy täältä.

Kyllä tässä sängyssä nyt kelpaa nukkua ja näin muutaman yön käyttökokemuksella se tuntuu ihanalle! Tämä on kyllä sitä arjen luksusta! Eteenkin kun lisättiin tähän lahjaan vielä uudet peitot ja lakanat :)

Kuvia ottaessa, vielä odottelin sängynpäätyyn meidän hääkuvia kehystysliikkeestä. Tänään Samuli oli hakenut valmiin kehystyksen ja ai että se on ihana, mutta sen esittelen kunhan saan asetettua sen taas paikoilleen. Itseä häiritsevä asia on makkarissa vielä tuo toinen yöpöytä. En vain ole saanut aikaiseksi uudistaa sitä samanlaiseksi toisen kanssa... mutta ehkä tässä talvenmittaan sekin asia tulee vielä hoidettua.

6 kommenttia:

 1. Hieno sänky! Kyllä sängyn tosiaan pitää olla hyvä...ei mikään hetekka...vaikka hetekat ovatki n ihania..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetekat on tosiaan ihania, mutta eivät vastaa ihan nykypäivän vaatimuksia :) Hyvälle tuntuu kyllä tämä sänky <3

   Poista
 2. Hyvän näköinen sänky. Ja pääasiahan on, että on hyvä nukkua.

  VastaaPoista
 3. Hei, vieläkö sänky on hyvä nukkua, pitänyt kuosinsa jne? Ollaan ko.sänkyä harkittu ja Belluksesta on monenmoista kommenttia löytynyt.
  -Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Sänky on edelleen yksi parhaista missä olen nukkunut, vaikka on kyllä antanut jo pikkuisen periksi ja pepun kohdalla on painaumaa. Silti viimeksi kun hotellissakin oltiin yötä, oli kiva palata omaan sänkyyn.

   Poista