18. joulukuuta 2015

Joulu tulla jollottaa

Tänä vuonna meillä onkin odotettavissa hieman erilainen joulu, kuin aikeisemmin. Samulin lapset ovat äidillään, niinkuin lähes aina ja tulevat vasta pyhien jälkeen meille loppulomaksi ja Veeti menee isälleen ensimmäistä kertaa ja on siellä koko viikon, koulujen loppumisesta, joulupäivään saakka. Tuntuu oudolle, mutta joskus näinkin. Toinen outous on, etten ole yhtään stressannut joulusta. Aion ostaa suurimman osan jouluruuista ensimmäistä kertaa valmiina kaupasta tai Reko lähiruoka torilta. Lahjojen kanssa ole ollut hyvissä ajoin liikkeellä ja vain pari viimeistelyjuttua ja paketointi on enää jäljellä. Kolmanneksi en ole yleensäkään mikään hössättäjä ja en perusta perusteellisista joulusiivoista tyyliin, koko talo lattiasta kattoon ja kaikki kaapit ja nurkat kanssa puhtaaksi. Eihän sitä joulua komeroissa vietetä. No nytpä on tullut pakosta siivoiltua hissukseen paikkoja, aion varmaan vietää jouluni sukkalaatikossa tai jotain... Tämä johtuu siitä, että olen joutuut ottamaan melko rauhallisesti viimeaikoina.


 Rauhallinen toiminta on johtunut siitä, että olen ollut kipeänä vähän sieltä ja täältä. Selkä on vihoitellut uudelleen tänä syksynä ja olen siihen syönyt sitten kipulääkkeitä. Mun kroppa vissiin päätti, että riittää tätä lajia ja on ollut sitten pää kipeänä pian 8 viikkoa, yhtäjaksoisesti ja koko ajan. Kaikki mahdolliset tutkimukset on tehty ja syytä ei löydy, joten on päädytty siihen, että minulla on kipulääkepäänsärky. Lääkitys selkää varten on nyt muutettu uudenlaiseksi. Sen tehoamista ja pääkipujen helpottamista nyt sitten odotellaan. Kumpikaan asia ei ole vielä edennyt. Välillä pää on ollut niin kipeä että on itku tullut. Lääkäri pelotteli, että voi mennä jopa 2kk ennenkuin pääkivut helpottavat, onneksi uusien lääkkeiden pitäisi alkaa auttamaan selkään kuitenkin nopeammin, vaikka hidasvaikutteinen lääke onkin, eli parista päivästä pariin viikkoon. Olen kyllä ollut töissä koko ajan, paitsi nyt tällä viikolla, kun tarkkaillaan uusien lääkkeiden sopimista. Voivat kerta aiheutaa huimasta ja ajokyvyn heikkenemistä ja tietenkin odotellaan myös niiden tehoamista. Hyvin on sivuvaikutusten puolesta vielä ainakin mennyt, mutta saisivat nuo kivut vain alkaa jo hellittämään.


Tällä viikolla onkin sitten tullut touhuiltua joulua hissukseen ilman stressaamista ja sopivasti lepäillen.
Jouluruokien tekemiset olen nyt jättänyt suosiolla suurimmalta osin kokonaan pois,
suosin tänä vuonna lähiruokaa niiltä osin. Vaikka itsetehdyt laatikot ja limmppu olisivatkin niin hyviä!


Olkkarin ilmettä sitävastoin olen koittanut vähitellen muuttaa jouluisemmaksi. Talvisemmat verhot ikkunoihin ja joulukukka-asetelmia esille, jouluvaloja ja himmeleiden ripustamista. Kiikkustuolikin kotiutui viime viikolla. Nyt on jalakset kunnossa ja hieman tukipaloja istuimen alla, kyllä pitäisi nyt kestää seuraavatkin 50 vuotta. Siitä on tullut muuten pojalle suosikkipaikka istuskella:) Sohvan päätyyn löytyi tässä jonkinaikaa sitten uusi jalkalamppu tai vanhahan se tietenkin on, mutta meille uusi. Löysin lampun rivi-ilmoituksista. Myyjänä oli vanha pariskunta, jotka olivat muuttamassa omakotitalosta pienempään asuntoon. Tietenkin hieman tinkasin ja vaari suostui, mutta kun mummo tuli paikalle kauhistui hän ja siitä meinasi ihan tulla perheriita. Lamppu kuitenkin lähti lopulta mukaani tingittyyn hintaan ;) Pari pillihimmeliä tai pimmeliä niinkuin yksi kuvaus asiasta kuului, ovat myös päässeet olkkarin nurkkaa koristamaan. Minä niin tykkään noista, vaikka kaikki ehkä eivät. Sitäpaitsi, en tykkää aidon oljen väristä.


Minun piti tehdä vain yksi joulukukka-asetelma keittiönpöydälle, mutta niinkuin yleensäkin, tässä lajissa mopo tahtoo karata käsistä väkisinkin. Kukat kun vain ovat niin ihania! Kukkia riitti kolmeen purkkiin ja tein niistä kaksi asetelmaa yhdessä kynttilälyhtyjen ja muiden koristusten kanssa. Toinen pääsi telkkarin viereen ja toinen tähän keittiönpöytää koristamaan.


Tässä keittönpöydällä olevassa asetelmassa meinasi mennä hermot kokonaan, kun ei meinannut onnistua millään ja pinna on pääkivun takia muutenkin hieman lyhyehkö. Hieno visio ole laittaa asetelma kristallimaljaan ja lasin ja kasvien väliin sitten vesihelmiä. Hieman vaati kekseliäisyyttä ja niitä hermoja, jotta sain tämän onnistumaan. Mutta kannatti pähkäillä, sillä tästä tuli kyllä tosi hieno, ainakin omasta mielestäni ja muitten mielipiteillä ei oikeastaan ole mitään väliä.

Eiköhän tämä joulu tule pikkuhiljaa meillekkin <3 Kauneimmissa joululauluissa käytiin sunnuntaina ja koulun joulujuhla oli tiistaina. Niissä molemmissa on kyllä aina sitä aitoa joulun tunnelmaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti