30. huhtikuuta 2014

Titanium

Heti ensimmäisen neulotun kolmiohuivini kun sain puikoilta, aloitin seuraavan. Tämän huivin tein itselleni. Lankakaupasta valitsin tämän huivisssa käyttämäni langan korvaukseksi niistä pilalle menneistä lapasista. Sain korvattavalla summalla (5 kerää Maijaa) justiinsa kaksi kerää tätä lankaa. Väri on minulle aika erikoinen, hento vaaleanpunainen. Mutta pitäähän sitä joskus kokeilla uusia asioita, vai mitä :)


Lanka on Schachenmayr SMC Fine Wool Premium. Eli reumalanka. 
Lanka on 100% villaa ja se on tosi riittoisaa, siinä on nimittäin 50g/310m, puikkosuositus onkin 2-2,5.Neuloin huivin 4mm paksuisilla ja 1m pituisilla pyöröpuikoilla. Puikot olisi voineet olla vieläkin vähän  isommat, olisi tullut huivista hieman isompi. Teinkin sitten reunapitsiä kaksinkertaisesti, jotta sain huivista sopivan kokoisen. Ohje on Ullasta, malli Titanium, klik.
Huivin koko on n.  180 x 60 cm ja lankaa siihen kului 66g.


Huivista tuli lopulta juuri sellainen, kuin halusinkin. Matala ja pitkähkö, juuri hartioille sopiva. Reumalanka lämmittää mukavasti kesäiltoina topin tai mekon päällä hartioita ja talvella tästä saa ihanan pehmoisen ja kutiamattoman kaulahuivin.


Kävin käsityöliike Katariinassa eilen. Kehuivat huivia kovasti ja halusivat ottaa siitä kuvankin. Kuva löytyy heideän facesivultaan, klik.

2 kommenttia:

  1. Tähän sopii hyvin tuo kaksinkertainen reunapitsi. Hieno ja herkkä huivi. Kyllä sä osaat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olen kyllä itsekkin tosi tyytyväinen lopputulokseen. Muistatko, kunmuutama vuosi sitten koitin aloittaa huivin tekemistä? Siitä ei tullut yhtään mitään ja sitten jäikin tekemättä. Aika tavalla olen kehittynyt siitä yritelmästä. Sen langan olen johonkin hyvään paikkaan jemmannut, kun mistään en löydä sitä.

      Poista