6. huhtikuuta 2014

Puutarhurin työkaluvyö

Lauantaina oli tarkoitus mennä iltapäivällä puutarhatöihin. Aamulla paistoi aurinko, mutta kun aloin tekemään ulos lähtöä, muuttui ilma ja alkoi satamaan räntää :( Ei auttanut kuin keksiä uusi suunnitelma päivän ohjelmaksi.

Olen jo kauan miettinyt vanhoille, rikkimenneille farkuille uutta käyttöä (niitä oli varastoituna odottamaan niitä ideoita). Nyt kun tänä keväänä aloittelin pihahommia,  klik, totesin vaatteissa olevan taskuja liian vähän ja puutarhatyökalut jäivät aina jälkeen.
Syntyi idea farkuista tehdystä puutarhurin työkaluvyöstä tai puutarhurin essusta.
Nyt sitten tulikin hyvä ajankohta kokeilla idean toteuttamista.


Tein kaksi versiota, käytin siis kahdet farkut ja lisäksi kaapeista löytynyttä ruudullista ja kukallista puuvillakangasta, sekä metallirinkuloita ja ompelulankoja. Molemmat "essut" aloitin samoin, eli laikkaamalla farkuista lahkeet, etuvetsakrin kohdan ja takasauman vyötärökaarrokkeeseen saakka pois. Seuraavaksi purin jäljelle jääneen farkkujen yläosan palasiksi... vyön lenkit ja vyötärökaitale irti sekä sivusaumat auki.

Vaaleammista housuista leikkasin myös takaosan kaarrokkeen pois (alaosat jäivät vain tikkauksen osalta kiinni toisiinsa). Leikkasin lahkeista uuden samankokoisen kaarrokekappaleen tilalle ja lahkeen tikatusta saumasta muutaman ripustuslenkin.

Tummempaan version leikkasin lahkeista etukappaleille paikkataskut ja tikatusta saumasta muutamat ripustuslenkit. Koristetyynyn tekemisestä ylijääneestä kankaasta leikkasin muutaman kukkakuvion irti ja ompelin ne napinläpisiksakilla sopiviin kohtiin kiinni. Kiinnitin paikkataskut aputikkauksella paikoilleen ja tein toiseen paikkataskuun vielä tikkaamalla kynätaskun.


 
Sitten leikkasin ruudullisesta puuvillakankaasta kappaleiden mukaiset palaset vuoriksi. Ruutukangas löytyi kaappien kätköistä. En edes muista mitä siitä on tehty, jotain oli koska toinen pää oli repaleinen.

Vaaleammassa versiossa ompelin farkusta leikatun kaarrokkeen ruutukankaan sisäpuolelle. Sitten molemmissa "essuissa" kokosin farkkukappaleet ja vuorikappaleet kappaleet yhteen. Ompelin vuorin paikoilleen oikeat puolet vastakkain ja käänsin työn oikeinpäin. Tein tikkaukset "essun" ympäri. Aputikkasin ripustuslenkit paikoilleen ja kiinnitin vyötärökaitaleet takaisin. Kiinnitin vyölenkit takaisin, osaa hieman siirtelin ja osaan laitoin metallirenkaat ripustimiksi.
 


Tällaiset niistä sitten tuli. Puutarhurin työkaluvyö, kun ei tätä essuksikaan oikein voi sanoa.
Jospa tällaisen avulla saisi vähän paremmin tavaroita kuljetettua mukanaan, kun pihahommissa touhuilee.

5 kommenttia:

 1. Ihan huikea työkaluvyö! Mulla oli kans suunnitelmissa vanhoista farkuista tehdä sellainen essu puutarhatöille. Hmm..pitääkin viedä suunnitelma toteutukseen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kaivat ompelukoneen esille ja essun tekoon :) Mulla jäi housuista vielä lahkeet jäljelle, niistä voisin kanssa kokeilla tehdä vielä essun.

   Poista
 2. Hauska idea ja ihan mahtava toteutus! Tuttu tunne, että pihalla tavarat ovat aina muualla kuin tämä (wannabe)puutarhuri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavarat tuntuu tosiaan olevan pihalla aina siellä missä itse et ole. Jospa tämä työkaluvyö auttasisi asiassa edes hieman.

   Poista