3. huhtikuuta 2014

Ekat pihatyöt ja Pulled Pork-hampparit

Viime viikonloppuna tein kevään ensimmäiset pihatyöt. Tarkoitus oli katkoa talven törröttäjät pois ja hieman haravoida. No kuinkas sitten kvikään...  Aloitin katkomalla niitä oksia keittiötarhan puolella ja sitten rapsuttelin marjapuskien aluset. Ruohosipuli vihersi jo kivasti tynnyrissään ja se mustaherukoiden tuoksu! Se oli jo huumaava, vaikka lehdistä ei vielä ollut tietoakaan.
 
 
Siinä marjapensaiden aluetta rapsutellessani, katselin tuota nurmikon reunaa. Niin siinä sitten kävi että haravoimiset pääsi unohtumaan ja aloin seuraavaksi sitten sitä reunusta siistimään. Laitoin laudan ohjariksi ja sitten vain lapiolla rajausta tekemään. Maa oli ihan pinnasta jo sulaa ja nurmikko irtosi hyvin.
 
 
Ihanan siisti reunasta tulikin :) Kunhan maa kunnolla sulaa, laitetaan marjapensaille tuet ja tehdään tähän reunukselle istutusallas, samaan tapaan kuin nuo kasvimaan laatikot. Penkkiin olisi sitten tarkoitus istuttaa pensasmustikoita.
 
 
 
Ruuaksi tehtiin Pulled Pork- hampurilaiset. Voi vitsi kun olikin hyvää lihaa!
Pojat olisivat syöneet vaikka kuinka monta, jos tarjottavaa olisi ollut. Näitä täytyy tehdä toistekkin.
 
Lihaa tarvitsi paistaa uunissa puolisen tuntia ja sitten se revittiin palasiksi ja sekoitettiin paistomarinadinsa kanssa.
Lihaa oli vain 550g ja siitä sai tehtyä n.4-6 hampparia.
 
 

6 kommenttia:

 1. Tuota possua mieki olen katsonut mutta hinta ei houkuttele.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kallistahan tuo oli, mutta halvemmaksi tuli, kuin olisi käyty koko porukalla grillillä syömässä hampparit.

   Poista
 2. Kyllä teit huolellista jälkeä. Niin se vain on että näin keväällä välillä tulee sellainen tunne että ei tiedä mihin kätensä laittais on niin paljon tekemistä. Itse haaveilen että jäisin joskus vourotteluvapaalle jotta sais oikein antaumuksella elää puutarhalle puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä sitä tekemistä riittää, tosiaan niin ettei välillä tiedä mitä tekis! Vuorotteluvapaa puutarhatöille olisikin ihana.

   Poista
 3. Todella siistin näköistä tuli! Täällä on maa vielä ihan jäässä, joten pihahommat saavat odottaa:) Nyt onkin hyvää aikaa suunnitella tulevia töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä ollut niin erikoinen talvi että. Tuntuu että kevät on kuukauden aikaisessa tavallaan. Sitten välillä sataa räntää tai lunta ja tajuaa että onkin vasta huhtikuun alkupuoli. Suunnitelmia on aina hyvä tehdä, tietääpä sitten mitä tekee kun aika koittaa.

   Poista