26. huhtikuuta 2013

Kilot kuriin

Nuorena ajattelin ettei minun koskaan tarvitse laihduttaa. Kilot ei tarttuneet ja syödä sai mitä lystäsi. Toisin on kuitenkin käynyt... Muutamia ylipainoisia kiloja löytyy vyötäröltä, vyötärönauha kiristää, mutta uusia housuja en osta! Kipuileva selkäkään ei varmaankaan laittaisi kevyempää olemusta ollenkaan pahitteeksi.

Onhan sitä tullut laihdutettua ennenkin, mutta jostain syystä on homma mennyt vähän jojoiluksi. Periaatteessa tiedän justiinsa mitä pitää tehdä, jotta laihtuu ja kilot pysyy pois. Tiedän mitä pitää syödä, milloin ja kuinka paljon, miten liikkua jne. En usko ihmedietteihin (tai niiden terveellisyyteen, vaikka painon niillä pois varmasti saakin), vaan perusruokavalioon ja elämäntapamuutokseen. Silti en vain ole saanut tulosta aikaiseksi. Saamattomuutta ja lepsu tahdonvoima, tiedetään!

Työpaikalla alkoi kuin tilauksesta painonhallintaryhmä ja päätin osallistua siihen. Jospa ryhmän tuki ja pieni kilpailuasetelma kannustaisi eteenpäin. Ryhmä kokoontuu toukokuun loppuun asti, sitten on omatoiminen jakso kesän yli ja syksyllä taas kokoonnutaan katsomaan tuloksia, punnitsemaan ja testaamaan kehitystä. Heti kokoontumisien alkuun käytiin KEPLI:n tekemässä InBody mittauksessa ja sama testi tehdään sitten lopuksi. Tämä testi on tarkempi kuin kuntosalien tarjoamat kehonkoostumustestit. Sillä saadaan hienosti tietoon mm. missä kehon rasvat sijaitsevat, sisäelimien ympärillä (huono) vai ihan tuossa nahkan alla (parempi) ja paljon muuta. Mulle on ko. testi tehty aiemminkin ja se on aika jännä verrata millaisia muutoksia sitä on tullut.

Nyt kun olen sairaslomalla koko kevään ja pitää keskittyä saamaan tuo selkä kuntoon, on minulla samalla aikaa keskittyä tähän ravintopuoleenkin kunnolla. Ei mene selitys "kun on liian kiire" läpi tällä kertaa! Nyt se onnistuu ja tulos on pysyvä. Näin olen päättänyt.Tässä aamupala tältä päivältä. Hedelmäsalaattia, täysviljamuroja, luonnonjugurttia, vettä, lääkkeet (kipulääkkeet, allergia- ja mahansuojalääke, melkoinen satsi joo) ja D-vitamiini. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti