9. huhtikuuta 2013

Hankala trimmeriViime elokuussa, ostettiin Kodin Terrasta Ryobin sähkötrimmeri. Pihassa kasvoi paikoitellen roskikkoheinää ja ne piti saada sileäksi tulevien ruokamultien tieltä. Päätettiin vikatteen lisäksi ostaa trimmeri hommaa helpottamaan... ja sillehän olisi käyttöä sitten myöhemminkin, kun on oikeinKun otettiin käyttöön luettiin ohjeista, että leikkaa varret vähitellen ylhäältä alaspäin ja varo niiden takertumista terän ympärille ja jos takertuu sammuta kone ja poista heinät. No näin tehtiin. Oikeasta käytöstä huolimatta koneen terää kiinnipitävä muovi päätti sulaa parin tunnin käytön jälkeen (ei yhtäjaksoista ajoa). Eipä siinä muuta kuin Terraan valittamaan koneesta.

Terrassa saatiin hyvää palvelua. Vastaavaa konetta ei enää ollut ja saatiin vaihtaa se toiseen parempaan ja kalliimpaan polttomoottori käyttöiseen ruohoraivuri malliin. He hyvittivät vanhan koneen hinnan uutta ostettaessa. Jee hommiin... No ei mennyt homma edelleenkään kuin Strömsössä :(  Myös uusi kone rikkoontui samalla tavoin! No taas Terraan valittamaan. Nyt koneen hinta oli ollut yli 200€, joten he eivät voineet vaihtaa sitä (eikä enää olisi edes ollut mitään mihin vaihtaa) vaan se piti lähettää huoltoon. No hienoa, kone korjattaisiin :)

Talven aikana olen kahdesti käynyt trimmeriämme kyselemässä ja ystävälliset myyjät ovat auttaneet ja soitelleet huoltoon ja vaikka mitä. Jossain välissä kone oli hukassa, se oli unohdettu huoltaa jne. No eilen kävin taas (kolmas kerta) konettani tiedustelemassa. Myyjä oli täysin tyrmistynyt, etteivätkö ne sieltä huollosta vieläkään ole ottaneet yhteyttä! Viime kerran jälkeen (tammikuusa) heidän piti soittaa sieltä minulle. No eipä ole soitettu. Myyjä sitten taas sinne soittamaan. Vastaus oli, että koneesta on jokinosa rikki, jota heillä eikä maahantuojalla ole. No hommatkaa se hyvänen aika, sanoo myyjä. Lopulta myyjän joutui hermostua siinä puhelimessa ja tuumasi, että jos kone ei ole korjattuna asiakkaalla ensiviikolla, me annetaan täältä hänelle uusi tilalle ja te maksatte sen.

Saas nähdä tuleeko mulle Seinäjoen Ryobihuollosta ensiviikolla postia, vaiko saanko uuden koneen hakea Terrasta.
Onneksi on ollut talvi eikä nuohojen leikkaamiselle ole ollut tarvetta.
On mielestäni kuitenkin melko kohtuuton aika huollossa mennyt, kun kahdeksan kuukautta tulee ensiviikolla täyteen!!!

Käsittääkseni Ryobi piti olla ihan hyvä merkki. Tässä toisessa yksilössä, joka on nyt siis huollossa, oli mukana myös metallinen raivausterä pienille risuille/ paksummille ruohokasveille. Joten olisi luullut, että kone on käyttöä varten tehty. Nimikään ei enää ollut trimmeri vaan ruohoraivuri. Silti ihan siimaa käytettäessä se päätti hajota. Saas nähdä, miten käy, kun me kone takaisin joskus saadaan... tohtiikohan sillä edes koittaa mitään leikata :) Onko kenelläkään kokemuksia Ryobin koneista?


Ryobi RBC 30 SBSA
Ryobi ruohoraivuri RBC 30 SBSA. Kuva valmistajan sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti