23. huhtikuuta 2013

Hyvinvointia kiitos!

Blogin esittelyssä mainitsen olevani kiinnostunut, myös hyvinvointiin liittyvistä asioista. Aihetta olen aiemmin vain parilla sanalla sivunnut, lähinnä kipuilevan selkäni osalta. Kipuilevan kropan kanssa on ollut paljon kysymyksiä ilmassa. Nyt viimein on alettu saamaan niihin vastauksia :) 

Kauan aikaa on ollut kaikenlaisia vaivoja. Asiaa olen koittanut korjata monella tapaa. Aloitin kuntosalilla käymisen ja juoksemisen. Palkkasin Personaltrainerin, jotta oppisin tekemään asiat oikein, enkä itse aiheuttaisi lisää vaivoja väärillä tekniitoilla tms. Työpaikan lääkärillä olen käynyt monesti ja hän on määrännyt fysikaalistahoitoa ja OMT-terapiaa, sekä lääkitystä. Omt-terapiassa selkä saatiin lukoista auki, mutta muuten kuntoutuminen ei edistynyt, PT:n kehoituksestaan vaihdoin fyssaria. Uusi fyssari tutki perusteellisesti ja laittoi kotiharjoituksia. Sitä mukaa, kun selästä on lisää tietoa saatu, on treeniohjelmia päivitelty kotiin ja salille. Jouduin lopulta lopettamaan juoksun ja kaikki pomppivat/nopeatempoiset ryhmäliikuntatunnit, kun kivut liikunnan jälkeen olivat liian kovat.

Kuluneen talven aikana, selkä röntgenkuvattiin ja magneettikuvattiin, jalat ja kädet tutkittiin osittain jo aiemmin, osittain nyt. On se jännä huomata miten kaikki vaikuttaa osaltaan kaikkeen terveydessä (ja miksei muutoinkin). Kun yksi paikka vaivaa, miten moneen muuhun asiaan se voikaan vaikuttaa!

Eilen työpaikalla pidettiin järjestyksessään toinen työkykypalaveri minulle. Palaverin tuloksena todettiin, että kevennetty työ, jota on nyt kokeiltu kuusi viikkoa ei ole auttanut vaivoihin. Sain sairaslomaa toukokuun loppuun saakka ja siitä eteenpäin olisi tarkoitus jatkaa työkokeilulla toisenlaisissa työtehtävissä. Saadaan selkä ensin rauhottumaan ja sitten voi hyvillä mielin lähteä kokeilemaan, miltä uudet työtehtävät vaikuttaisivat. Hienoa, olin tosi tyytyväinen lopputulokseen!

Hyvin menee liikunnankin puolella. Nyt kun on saatu vaivat selville, on saatu oikeanlaiset treeniohjelmat tehtyä ja minulle tällähetkellä sopivat lajit valittua. Enää treenistä tulee kipeäksi vain kehittyvät lihakset, niinkuin pitääkin! On se aivan mahtavaa, kun on ammattitaitoisia ihmisiä, jotka jaksavat huolella paneutua työhönsä auttaakseen asiakasta löytämään sen oikean tien kohti hyvinvointia. Tästä suurin kiitos menee minun Personaltrainerille Tiia-Lotta Lintulalle. Ilman hänen tukea ja kannustusta en varmasti oilsi jaksanut näin pitkälle liikunnan parissa vääntää. Kun kaikki vain tuntuu sattuvan ja mikään ei auta, on hän jaksanut tukea ja tehdä uusia ohjelmia ja kannustaa, jotta läydetään se oikea tapa huolehtia itsetä. Kiittää täytyisi myös ihanaa fyssariani Tiina Brantia, joka on edesauttanut kovasti tämän tien löytämisessä, olemalla yhteistyössä Tiia-Lotan kanssa.

Tällä hetkellä treeniohjelmaani kuuluu kuntosali, Tiia-Lotan vetämät pilates tunnit, pilatesliikkeet kotona, sekä kävely. Tiia-Lotan pitämä pilates jossa olen käynyt, on kurssimuotoinen ryhmä. Nyt on itselläni menossa toinen kurssi. Ekalla kurssilla käytiin peruspilatesta tarkemmin läpi, pallot, kahvat ja kuminauhat välineinä, tällä kurssilla on mukana lisäksi pilatesrullla. Samoin kuin PT tapaamisilla, on tällä kurssilla ollut ihanaa se, että saa henkilökohtaista opastusta liikkeiden tekemiseen. Vetäjä tuntee kaikki kurssilaisensa henkilökohtaisesti ja osaa opastaa jokaista tekemään liikkeet oikein ja antaa vaihtoehtoja niiden tekemiseen, jotta jokaiselle löytyy se sopiva tekniikka.

Tulipas pitkästi asiaa tällä kertaa. Allaolevissa kuvassa meidän pilatessali ja Tiia-Lotta <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti