3. maaliskuuta 2015

50- luvun meikki

Tutkiessani enemmän 1950- luvun muotia, löysin tietoja myös aikakauden meikkaus tavoista...
Sodan loputtua kasvava usko tulevaisuuteen heijastui myös ehostautumisessa ja glamour teki näyttävän paluun. Punaisten huulten ja neutraalien silmämeikkisävyjen lisäksi tarjolla oli ensimmäistä kertaa myös pastellivärejä. Meikkituotteisiin keksittiin lisätä titaania, jonka avulla huomiotaherättävän räikeistä väreistä saatiin pehmeämpiä ja hohtavampia. 


  • Ehostuksen perustana oli mahdollisimman virheetön persikkaiho. Meikkipohja oli vaalea, pehmeä ja naisellinen, toisinaan jopa kermaisen vaalea. 
  • Kulmakarvat olivat joko hyvin luonnolliset tai ne nypittiin melko kapeiksi ja meikattin selvärajaisiksi. 
  • Silmämeikissä siipimäinen, tarkasti rajattu eyliner, oli yläluomella ehdoton, alaluomiea rajattiin harvemmin. Tekoripset olisat ehdoton osa ehostusta, eteenkin juhlameikissä. 
  • Päivisin luomiväriä ei käytetty paljon, koska haluttiin olla luonnollisia. Illalla taas oltiin paljon dramaattisempia. Luomiväreissä suosittuja olivat vaaleat sävyt: valkoinen, turkoosit, vaaleanvihreät ja vaaleansiniset.
  • Poskipunan käytössä noudatettiin samaa linjaa luomivärin käytön kanssa. Väreissä suosittiin ruusunpunaisia, oranssin ja  persikan sävyjä.  
  • Huulipunissa pastellisävyt, pinkit, korallit, oranssi sekä kirkas punainen olivat suosittuja. Nuoret naiset suosivat eteenkin päivisin vaaleita sävyjä, mutta aikuiset naiset saattoivat käyttää punaista myös päivällä ja se oli suosituin valinta illalla. Huulet maalattiin seksikkäiksi ja täyteläisiksi. 

Tunnettu 50-luvun meikkityyli oli Marilyn Monroella. Hänen kulmakarvansa olivat luonnolliset, silmät kissamaisen raukeat, 
joita korostettiin silmän ulkonurkan yli jatkuvalla eyelinerilla ja pitkillä tekoripsillä, etenkin silmän ulkonurkassa. Liikkuva luomi oli valkoinen ja luomivako rajattu vaaleanruskealla. Huulet olivat kiiltävänpunaiset ja muhkeat.

Kaikki kuvat on Pinterestistä. Löytyvät hakusanoilla 50' style makeup.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti