2. marraskuuta 2013

Kasvihuoneen lattia

Koska nyt on jo marraskuu, on meillä perinteisesti aika alkaa tehdä puutarhahommia :)
Tänä vuonna viimeisten puutarhatöiden listalla, näytti olevan kasvihuoneen lattian asentaminen. 
Kun tähän vuodenaikaan tekee ulkohommia, ei tule ainakaan turhan kuuma, kuten kesähelteellä saattaisi tulla.


Perjantaina meillä oli miehen kanssa yhteinen vapaapäivä ja päästiin hommiin poikien ollessa koulussa. Nopsasti tuli lattia tehtyä. Mies kantoi kiviä ja minä ladoin samaa tahtia. Hyvin sattuivat nuo betonikivet tuonne sopimaan. Paria ladontaa kokeiltiin, kunnes löytyi sopiva, jolla tuli juuri sopiva leveys riville, eli sopi jämptisti seinästä seinään. Huoneen ja laattojen pituuskin täsmäsi hyvin, viimeiselle riville tuli vain hieman väljyyttä. Kun ladonta oli valmis, huomattiin että keskellä lattiaa on VIRHE! No onneksi sen sai korjattua melko helposti. HUH! Vielä pitäisi saumaushiekka lakaista kivien koloon ja valmista olisi. Kyllä olen tyytyväinen lopputulokseen!

Tänne on nyt hyvä kantaa talveksi kaikki puutarhakalusteet ja tarvikkeet säilöön. Mutta ennen sitä voisi nauttia lopputuloksesta ja laittaa pöydän, pari tuolia, kynttilöitä, lampaantaljoja... ja maistella täällä viikonlopun aikana hieman glögiä.

4 kommenttia:

 1. Onpas hyvän näköinen lattia! On kiva tehdä tuollaista hommaa, kun valmista tulee heti. Ja varsinkin, jos saa tehdä ihan rauhassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun saa tehdä rauhassa :) Ulkoillaan tuolla kun tulette käymään.

   Poista
 2. Sehän tuli valmiiksi suitsaitsukkelaan ja hieno kuin mikä ! Se on totta, että kesällä olisi ollut lattian teossa kuumat oltavat. Tuollahan saat talvetettua vaikka minkälaisia kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena tuolla taitaa talvehtia ainakin meidän puutarhakalusteet :)

   Poista