5. marraskuuta 2013

Eteisen kaappi

Alusta asti matkassa postausta tehdessä huomasin, etten ole esitellyt meidän eteistä, joten...
Meille sisään tullessa tullaan ensin tuulikaappiin ja siitä isompaan eteiseen, tai kai sitä voisi sanoa aulaksi. Tämä tila on yhtenäistä olohuoneen ja keittiön kanssa. Vanhoissa pohjalaistaloissa tätä koko tilaa kai sanottaisiin tuvaksi. 

Tämä aula on aika vaikeasti sisustettava alue. Huonekalut tänne löytyivät kyllä helposti. Kun muutin tänne, minulla oleva kaappi ja puusohva sijoittuivat tänne kuin itsestään. Molemmat olivat kooltaan juuri sopivia, omille sienilleen. Eipä tilaan mitään muuta sitten mahdukkaan. Kaapin päälle pari vanhoista ikkunoista tehtyä peiliä, kukkamaljakko ja lamppu. Kaapin päällä on myös Iittalan aalto tuikkukippo, jossa säilytän avaimiani. Kun tulen kotiin laitan avaimet suoraan kippoon, muuten ne olisivat aina hukassa!


Puusohvan päällä seinällä on kaksi kohdevalaisinta, joista en kovasti välitä. Ne voisi vaihtaa joihinkin kauniimpiin... Niiden alle seinälle olen miettinyt mm. taulukokoelmaa, olisi kohdevalotkin valmiina. Tiedä sitten. Seinät voisi myös maalata, jolloin valkoiset huonekalut tulisivat paremmin esille. Ei olla saatu päätettyä mitä tehtäisiin, joten ei ole vielä tehty mitään.

Puusohvan esittelinkin jo aiemmin, Alusta asti mukana -postauksessa. 
Kaapin olen ostanut Huutonetin kautta. Hintaa kaapille tuli vaivaiset 40€. Kun kauppoja tehtiin, niin ostin samalla vanhan arkun ankaran tinkimisen jälkeen yhteishintaan 60€! Pääsi myyjä vähemmällä tyhöllä, kun ei tarvinut arkkua laittaa mihinkään myyntiin. Arkkua näkyy hieman tuolla pimeässä tuulikaapissa ja sinne sujautan kaiken kierrätyspaperin. On muuten kätevä säilytyspaikka niille.


Kaappi oli peräisin jostain kuolinpesästä ja oli ollut kylmässä tilassa vuosia ja myyjälläkin se oli vanhassa ulkorakennuksessa. Siitä sei laatikot auenneet ollenkaan ja lukosta oli avain hukassa. Kaksi viikkoa kaappia lämmittelin ihan sisätiloissa ja niin oli laatikoiden turvotus tiessään ja aukesivat kivuttomasti. Kellastunut koivusta valmistettu kaappi vaati vain hionnan ja maalauksen, niin kaappi oli kuin uusi.
Hauska tieto oli, kun kaapin takaa löytyi siihen kiinni liimattu toimituslappu jossa luki Valmet /Paimio/ Visuri, Arkistokaappi  :) 
Kaappi painaa ainakin 100kg ja sitä liikuttelemaan vaaditaan kaksi riskiä tyyppiä ja kolmas kantamaan laatikoita, on se niin raskas!

Kaappi on oikea tilaihme. Sen kolmelle hyllylle ja seitsemään laatikkoon mahtuu mieletön määrä mappeja, lehtikoteloita ja sekalaista sälää. Se on kerrassaan ihana! Jokaisessa kodissa pitäisi olla tällainen toimistokaappi.

4 kommenttia:

 1. Kaunis kaappi...tykkään niin vanhoista huonekaluista...:)

  VastaaPoista
 2. Kaunis puusohva ja kiva kaappi. Tykkään valkoisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen tosi tyytyväinen noihin <3 Minäkin tykkään valkoisista huonekaluista. Lähes kaikki puiset huonekalut on meillä maalattu samalla valkoisella maalilla :)

   Poista