22. marraskuuta 2013

Havuja sisääntuloon

Kotimme sisääntulo alkoi jo näyttämään ankealta, kun parvekelaatikoissa oli edelleen orvokkeja. Kukkaset olivat viimeinkin alkaneet paleltua, vaikka kukassa edelleen olivatkin. Muratit laatikoista kaivoin talteen, istutin ruukkuihin ja siirsin pihahuoneeseen talvehtimaan.


Laitoin laatikoihin tänä vuonna hieman erilaiset talvisomisteet. Napsin pieniä kuusenalkuja ja asetin ne laatikoiden multaan pystyyn, täytteeksi muutamia irto havuja. Tien varsilta saisi hyviä havuja, kun ne ovat niin tiiviiksi kasvaneita pientareiden leikkauksien ansiosta. Nämä kuitenkin hain ihan tuosta talon takaa.


Hieman ruskettunut tuija sai ympärilleen jouluvalot. Pienet valaistut valopallot näyttävät hauskoilta päivä aikaankin.Tuija kaipaisi juurelleen vielä sammalta, mutta sitä en ennättänyt hakemaan. Pimenevä ilta voitti somistushalut. Ovessa on vanha havukranssi. Ostin sen Zinnasta ensimmäiseksi tässä kodissa vietetyksi jouluksi. Näyttäisi sille, että kranssin koristenauhan saisi uusia tai ainakin siistiä.

Eino hajoitti kaikki roikkuvat lyhdyt meidän terassilta. Korvaamaan asetin sitten yhden lyhdyn tähän portaalle. 
Pitänee käydä kaupoasta katselemassa uudet rikkoutuneiden tilalle. Pidin siitä, että etuterassilla jokaisen pylvään välissä oli lyhty.

5 kommenttia:

 1. Kivan näköiset kukkalaatikot vaikka on pelkästään havuja niin jo näyttää hienolle.
  Jos on kivat lyhdyt niin voisikohan niihin uusia lasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain tullutkin. Itsekkin tykästyin kovasti. Luulen että lasien uusiminen tulee kalliimmaksi, kuin ostaa uudet. Olivat nimittäin ihan halpis lyhtyjä.

   Poista
  2. No sitten varmaan uudet lyhdyt halvempia.

   Poista
 2. ompas kauniit. itsellä myös to do listalla havukranssien teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tällainen laiskan naisen kranssi, kun on kestomallia ja menee monta vuotta :) Kyllä kranssin tekeminenkin ihan kivaa on muttakun aikaa ei tahdo olla kaikkeen mitä haluaisi tehdä.

   Poista