26. marraskuuta 2013

Bambutiskirätit

Näistä on niin paljon ollut juttuja ja kehuttu kovasti, joten päätin kokeilla minälin... nimittäin bambulangasta kudottuja tiskirättejä. Ostin kesän bambu-puuvillalankaa ja neuloin siitä kaksi rättiä. Mallit oli ihan omasta päästä keksittyjä ja sen huomaa lopputuloksesta. Ekasta tuli hieman liian kapea ja pitkä. Toiseen koitin korjata asiaa... no siitä tuli sitten sopevan levyinen,mutta lyhyt, kun lanka loppui. 
Eiköhän nuo kuitenkin tiskirätin virkaa pystyne hoitamaan :) Saas nähdä millaisia ovat käytössä.

9 kommenttia:

 1. Oikein kivoiltahan nuo näyttävät! Itsekin pitäisi alkaa bamburättejä virkkaamaan joululahjoiksi. Langat on jo valmiina. Ostin lankaa, joka on 100% bambua. Mahtaakohan olla oikeastaan mitään eroa sekoitelankaan verrattuna... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että olisi suurta eroa sillä, että onko lanka sekoitetta vai 100% bambua.
   Näiden ensimmäiset käyttökokemukset oli ihan positiivisia :)

   Poista
 2. Hyviltä näyttävät minunkin silmääni :) Olen ihan hurahtanut bamburätteihin. On kivaa kun tiskirätti on kauniimpi ja konepesu on niin helppoa. Lisäplussana se, että rätit ja niiden imuteho vain paranee mitä enemmän niitä käyttää ja pesee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Oletko huomannut, että langoissa olisi eroja?

   Poista
  2. Olen käyttänyt vain sekoitelankaa. Jossain vaiheessa yritin etsiä 100 % bambua, mutta lähistön kaupoista ei löytynyt sellaista. Mielenkiintoista olisi kuulla onko noissa sellaisia eroja, jotka oikeasti huomaa.

   Poista
 3. Just viime viikolla suunnittelin kutovani bamburätin. Olen yhden saanut lahjaksi, ja olen tykännyt kovasti :) Aloittamista vain häiritsee, kun haluaisin virkatun reunuksen, mutta en osaa virkata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän sulla on hyvä syy opetella sitten virkkaamaan :) Se ei oo vaikeeta, ku vaan alkaa.

   Poista
 4. hienoilta näyttää! en ole itse kutonut mutta muuten käyttänyt bamburättejä pari vuotta ja tykkään - pieni ekoteko sekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti minäki olen aikonut näitä tehdä, mutta nyt vasta sain aikaiseksi. Harmittaa kun en oo aiemmin tehnyt. Hyvälle tuntuu käytössä.

   Poista