15. huhtikuuta 2016

Wannabe Odd Molly

Olen aina ihastellut Odd Molly merkin vaatteita ja mieli on tehnyt eteenkin merkin rentoa neulejakkua, mutta en ole kyennyt maksamaan vaatteesta 200€...  eteenkään, jos siinä on liian lyhyet hihat ja helma. Jostain syystä en ole myöskään aiemmin tullut ommelleeksi sellaista. Talvella Tyyne-Esteri nettikauppaan tuli myyntiin valmiskaavoja, joista sitten tilasin Lyylin- neulokselle tarkoitetun jakun kaavan, juurikin Odd Molly- neuletakki mielessäni.


Haasteeksi muodostui sopivan kankaan löytäminen. Myynnissä ei kertakaikkiaan tuntunut olevan sopivan paksuista neulosta, varsinkaan sopivan värisenä tai sopivalla kuviolla. Yksi ruotsalainen nettikauppa myi kauniin kuvioista kangasta, mutta myyntitekstissä sitä kutsuttiin patjakankaaksi ja sopivaksi sisustukseen. Vaikka yhdessä ruotsalaisessa blogissa, siitä olikin tehty tämän tyyppinen vaate, en ilman hypistelyä tai suomenkielistä käyttökokemusta (ruotsiksi en sitä osaa pyytää), kallista kangasta tosi kalliilla postikuluilla uskaltanut tilata. Lopulta etsintä tuotti kuitenkin tulosta ja niinkin yllättävästä paikasta, kuin Parttitukku! Sinne kyllä kannattaisi aina mennä ensimmäiseksi katsomaan, mutta siellä ei saa olla liian tarkat hakuvaatimukset. Kankaan väri ei alkuun ollut ihan mieleinen, tuntui "räikeältä", mutta nyt siihen on jo tottunut ja se on oikein kiva. Joskus takavuosina tällainen vaalea terrakotta oli jopa lempivärejäni. Solmiamisnauhana oleva harmaa neulosnauha löytyi myös samaisesta paikasta.



Kankaan leveys oli liki 2m ja kun metsihinta oli 6,5€ sopi kangas täydellisesti uuden kaavan kokeiluun. Kangasta meni 1,2m, kun normaali leveää (140cm) kangasta olisin tälle kaavalle tarvinnut metrin verran enemmän. Kaava oli tosi hyvän mallinen, vaikkakin melko pientä kokoa, muutoksia ei juurikaan tarvinut tehdä istuvuuteen. Ainoa muutos istuvuuteen oli, kun helmasta kavensin lantiota ja mallin muutokset olivat keski etulinjauksessa, kauluksen muodossa ja taskuissa, jotta sain ne enemmän tavoittelemaani mallia vastaaviksi.



Yllä olevassa kuvassa on oikealla vertailun vuoksi kaksi Odd Mollyn neuletakkia, joiden tyyli siis oli tavoitteena ja tämä on nyt sitten minun toteutukseni tästä tyylistä. Kaipa se niin on, ettei opittuja taitoja koskaan täysin unohda. Hyvin nimittäin muistui edelleen mieleen, kuinka herrainkauluksellinen jakku ommellaan, vaikka edellisen kerran olen tällaisen ommellut amiksessa 20 vuotta sitten. Huomenna ollaan lähdössä koko talven odottamalleni Oikein & Nurin- käsityöristeilylle. Tämä jakku päälläni meinasin blogiani siellä sitten edustaa, eiköhän tämä sitä tarkoitusta varten ole oikein sopiva vaate. Itse ainakin olen kovasti ihastunut tähän! Heittäydyin muuten "tosi hurjaksi" ja kävin ostamassa takin väriin sopivan huulipunankin. Eipä ole tällaista vaaleaa terrakottaa vaatekaappiini/ meikkivalikoimaani aikoihin kuulunutkaan. Pitkäään olen mennyt musta- harmaa- nude linjalla.


7 kommenttia:

  1. Hieno takki! Olet taitava!

    -Riia

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä hieno! Kaunis väri ja malli sopii sulle hienosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kuulla väristä, kun se alkuun niin mietitytti. Nyt olen kyllä tyytyväinen valintaani.

      Poista
  3. On kaunis jakku, väri sopii sinulle hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä kysyä, mitä materiaalia tuo kangas on?

      Poista
    2. Voi kiitos. Kangas on ihan puuvillaa ja paksuhkoa perus neulosta, vaikkakin siinä on kiva pieni pintakuviointi.

      Poista