21. huhtikuuta 2016

Terveellistä pikaruokaa

Jos ruuanlaitossa koko hommaan, katttilan esille ottamisesta siihen, että istutaan pöydässä, menee 20min, niin eikös se aika pikaruokaa silloin ole? Mielestän on, sillä siihen, että lähtisi hakemaan pizzaa menee kauemmin. Minä en ole mikään hyvä kokki, enkä viihdy keittiössä kokkipuuhissa kovin hyvin. Meillä mennään usein melko helpolla kaavalla ruuan laiton kanssa. Tällä kertaa mentiin kyllä melekein rimaa hipoen laiskuuden rajoilta, kun ostin tällaisita valmiiksi palottua peruna & keittojuures sekoitusta. Mutta eihän terveellisenkään ruuanlaiton tarvitse aina olla vaikeaa? Lohifile oli sentään yhtenä palana ja ruotojen kanssa vieläpä.

Hyvää oli! Tätä teen uudelleenkin.

Homma hoitui seuraavasti... pussi kattilaan ja vedenkeittimestä kuumaa vetä päälle, niin että ainekset peittyivät ja kiehumaan. Sekaan laitoin pari laakerinlehteä, mustiapippureita, kasvis- ja kalaliemikuutiot. Kypsymistä odotellessa nypin kalasta ruodot, paloin sen ja sitten saikin kalat kipata keiton päälle kattilaan. Kolmisen minuuttia kiehuttelua, sillä aikaa kattaa pöydän, sekä tekee pari ruisleipää kyytipojaksi ja valmista tuli. Kokonais keittoaika oli 15min.

Peruna & keittojuures sekoitus oli minulle ihan uusi tuttavuus. Täytyy sanoa, että tutustumisen arvoinen tuote.
Kyytipojaksi ostin 600g lohifilettä, kun oli hyvässä tarjouksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti