22. huhtikuuta 2016

Omar- kolmiot

Nyt on vuosossa sitten se ei lähellekkään terveellinen ohje :) Nimittäin näitä Omar-keksejä sain maistaa yksissä juhlissa talvella ja kun näitä maistoi, ei jäänyt epäselväksi onko tarjottava epääterveellistä vai ei. Nämä olivat ihania! Näitä piti sitten tietenkin itsekkin koettaa tehdä. Hyviä olivat  edelleen. Voin lämpimästi suositella kokeilemaan, sopisivat hyvin esim. vapuksi.


Näihin päältä rapeisiin ja sisältä ihanan pehmeisiin kekseihin, löysin monta ohjetta, useammalla nimellä... Toffeekolmiot, Omar-kolmiot, kermatoffeekeksit, Omar- keksit jne. Kaikki löytämäni ohjeet olivat miltei samanlaisia. Ohje on helppo, tässä oma versioni.


OHJE


  • 250 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 2 ½ dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 220 g kermakarkkeja (esim. Omar)
  • (½ dl kookoshiutaleita)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa seos tasaiseksi.
Yhdistä jauhot keskenään. Hienonna kermakarkit muruiksi veitsellä. Sekoita jauhot, karkkimurut ja suola voiseokseen.
Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille nuolijalla. Ripottele halutessasi pinnalle mantelirouhetta tai kookoshiutaleita.
Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes taikinaa ei enää tartu cocktailtikkuun. 
Anna levyn jäähtyä kokonaan ennen kuin leikkaat sen toffeekolmioiksi.



4 kommenttia:

  1. Paljonko tuosta tulee noita keksejä? Kuulosti jotenkin paljolta minun korvaani nuo ainesosamäärät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en kyllä muista enää määrää. Ei niitä kuitenkaan ihan mahdottoman paljon tule.

      Poista