26. huhtikuuta 2016

Pikkutyttöjen kesävaatteita

Olen viime viikkojen aikana ommellut aika paljon. Ensin innostuin tekemään Sydämmellisen kevättakin (KLIK) ja sitten innostus vain lisääntyi pikkulastenvaatteisiin. Onneksi on pieniä kummilapsia, joille ommella. Ompelin kaikenlaista ja annoin osan jo eteenpäinkin, kunnes huomasin, että tarvin Oikein & Nurin- risteilylle jotain näytettävää, joten ompelin vielä vähän lisää. Tästäpä johtuen kaksi pienintä kummityttöäni saivat, kuin vahingossa, kasan kesävaatteita.


Mekot on OB 1/12 Mail Express 80 ja 92cm, ilman hihoja ja helmoja pidennetty tunikamitasta mekkomittaiseksi.
Kankaat on samat, kuin omassa kukkatopissani on ja näihin mekkoihin aluksi käytetty, lopusta kukkakankaasta tein vasta itselleni topin. Kankaat on Parttitukusta ja rengasnepparit HH-kankaasta.


Tunika/mekko OB 1/12 Mail Express 92cm. Kankaana on käytetty minun vanha neule t-paita melko takkaan kokonaan.
Pääntiellä joustokanttia, feikki painonapit antamassa tukea ja näköä, molemmat tilattu Jyväskylän kangaskaupasta.

Vaatteet ovat kokoa 80cm ja 92cm, vaikka aika reippaan kokoisia näistä tuli. Siitä että oma poika on ollut pieni, on niin kauan, että tuntuma pikkulasten vaatetkokoihin on hieman hukassa. Kaavat näihin vaatteisiin on Ottobre ja Burda lehdistä ja molemmissa taisi olla aika reilut koot, mutta eivätpä ole ainakaan pieniä. Nyt sitten vain odottelen käyttökokemuksia. Tämä 92cm tyllerö ainakin ihastui saamiinsa vaatteisiin, toinen on vielä niin pieni ettei itse osaa kommentoida, mutta äiti ainakin vaikutti tyytyväiseltä.Tunika OB 1/12 Maill Express 80cm. Pääntiellä joustokanttia, kädenteilläja helmassa käänne.
Kangas on tilattu jostain nettikaupasta poistohintaan ja jouskokantti Jyväskylän kangaskaupasta.


Tunika OB 1/12 Maill Express ja housut OB 1/12, molemmat 92cm. Pääntiellä ja hihansuissa joustokanttia, helmassa käänne.
Tunikan kangas on tilattu jostain nettikaupasta poistohintaan, jouskokantti tilattu Jyväskylän kangaskaupasta, housujen trikoo/ eurokangas.


Housujen harmaa velour/ Paapii, Heppa velour/ Verson puoti, raidallinen resori/ Metsola. 
Housujen kaava on  OB 1/12, 80cm. Kaavaa on muokattu sen mukaan, miten kankaat riittivät.
Lahkeen heppa aplikointi on kiinietty tiheällä siksak- ompeleella ja kuvan taakse on kiinnitetty tukikangas.Paidan kaava on Burda 11/15 lehdestä ja hieman muokattu, housut on OB 1/12 Little Rabbit, molemmat 80cm.
Kankaat ja resori/ PaaPii, koristekuminauha/HH- kangas. Pääntiellä on valkoista trikookanttinauhaa/ omista kätköistä.
Lahkeen koira on leikattu kankaasta irti, liimattu tukikangas alle ja ommeltu lyhyellä suoralla ompeeella kankaaseen kiinni.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se kyllä on ihanaa ja livenä vielä nätimpää kuin kuvissa. Myyjä kehui, että on sellaista pese ja pidä kangasta, mikä kyllä sopii minulle enemmän kuin hyvin ( ja varmasti myös pienten lasten äideille myös).

   Poista
 2. Niin ihania nuo ylimmät mekot, ja kauniita vaatteita muutkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekot vastaavat hyvin visiota mikä niistä mielessä oli. Kerrankin :) Muutenkin tällaiset pikkutyttöjen vaatteet on niin syötävän suloisia. Näiden tekemiseen aivan hurahtaa.

   Poista