31. maaliskuuta 2013

Vielä ehtii, Hyvää pääsiäistä

Trulleja äidin oomme kaikki... kortti sulle, palkka mulle


Täällä meillä, pikkunoidat kiertävät näin pääsiäislauantaina pitkin kyliä. He eivät alunperin ole olleet virpojia, vaan Trulleja. Lapset kyllä nykyään puhuvat virpomisesta ja trullittelusta ihan sulassa sovussa sekaisin. Itse emme lapsina jaelleet trullikierroksella virpomisoksia, vaan lauloimme. Nyt trullit taitavat pääasiassa täälläkin ihan vain virpoa. Perinteet sekoittuvat... 

Koska on ollut kylmät kelit ja pääsiäinen on tosi aikaisessa, ei jokainen pajupuska pursua kissoja, niinkuin toivoisi näin pääsiäisenä. Olin auttamattoman myöhäisherännäinen, enkä tajunnut hakea olksia sisälle aukeamaan toissaviikolla, enkä jaksanut niitä alkaa mistään metsästämään, josko löytyisi... tämä johti sitten siihen, ettei lapsilla ollut pajunkissaisia oksia koristeltaviksi. Vaihtoehtoja jäi kaksi... koristellaan risuja tai tehdä kortteja. Päädyin tekemään kortteja tytön kanssa.


Jokavuotinen ongelma on aina, mitä laitetaan trulleille päälle? Vein torstaina SPR:n kirppikselle tavaraa ja huomasin siellä olevan "pussipäivät". Varastosta kassillinen vaatteita 2€... sinne siis vaateongelmaa ratkaisemaan. Hyvät kamppeet sieltä löytyikin! Mies oli tosin hieman kyyninen kun tulin kotiin isomman kassin kanssa, mitä olin lähtenyt :) Hieman ompelukoneen kanssa työskentelyä ja meillä oli kolme hauskaa trulli-asua valmiina. Harmi kun kuvasta ei varsinaisesti erota asujen hullunkurisuutta, niinkuin livenä. Kolmikko oli kuin Harry Potter kirjasta noitia ja velhoja, jotka ovat koittaneet pukeutua jästeiksi :) Vanhin poika tuumasi ettei itseään enää lähde nolaamaan (taisi vain kevereiden kommentit mietityttää), hän sitten sai tienata omat pääsiäiskarkkinsa jakamalla vieraileville trulleille karkit.

Itse olin aamuvuorossa töissä, kun kolmikko kävi kylää kiertämässä. Töihin lähtiesä, mies vei kaikki lapset mummulle ja suurinkin oli siellä innostunut trulleilemaan. Kun itse pääsin töistä ja menin hakemaan tenavia, oli kaikilla neljällä korit täynä karkkia ja ilmoinen sokerihumala päällä. Tyytyväisiä olivat kierrosten saldoihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti