17. heinäkuuta 2015

Saapassukat

Mun miehen mielestä parhaat villasukat, mitä hänellä on ollut, on tällaiset polvipituiset saapassukat. Viitisen vuotta sitten, kun itse vasta harjoittelin neulomista uudelleen, pyysin ystävääni neulomaan miehelleni tällaiset sukat, jotka sitten annoin hälle joululahjaksi. Ajattelin etten itse saisi niitä ikinä valmiiksi asti. No nyt sitten tuli todistettua, että saan  minäkin tällaiset tehtyä.Sukissa on pitkä, n. 10m pituinen resoriosa (2o, 1n). Pohjekavennukset KT:n molemmin puolin ja kavennusten välissä aina 10krs sileää ja kavennusten jälkeen suora nilkkaosa n. 10cm. Vahvistettu, tavallinen kantapää ja maltoin tehdä jopa pitkän kiilakavennuksen, eli välikierrokset kasvoi aina yhdellä kavennusten välissä. Suoraa sitten pikkuvarpaasen saakka ja lopuksi sädekavennukset . Pitkään aikaan en ole tehnytkään sädekavennusta sukkiin, kun olen ajatellut sitä jotenkin tylsänä, mutta kauniit niistä yllätyksekseni tuli.

Frodo oli sitä mieltä, että häntä tässä nyt ollaan kuvaamassa, ekä mitään sukkia.

Sukan ohje on otettu vanhasta kirjasta nimeltään Suomalainen sukkakirja ja se on muuten aivan huippu julkaisu! Kannattaa metsästää jos jostain vain löydätte. Todella hyvät ja järkevät ohjeet sukan neulomiseen ja selitykset, miksi näin tulisi tehdä. Suosittelen!Ohje: Suomalainen sukkakirja (Kyllikki Mitronen- Maija Nieminen, WSOY 1980)
Lanka: Pirtin kehräämö Nylon vahvistettu karstalanka. 140tex x3, 100g/ 230m. Puikkosuositus 3-4. Villa 85% Nylon 15%. Käsinpesu.
Puikot: koivupuikot 2,5mm

Nyt mä tiedän miten sukan pitää istua jalkaan, että se tuntuu hyvälle saappaissa!

Omiin jalkoihin nämä ovat hieman isot ;)

2 kommenttia:

  1. Kuinka monta silmukkaa teit aloitukseen? Pitäisi lahjasukat valmistaa appiukolle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ihan en nyt muista, mutta kuvasta laskien 80, pahasti ei ainakaan siitä heitä. Tällä hetkellä ohje ja sukat eivät ole saatavilla, mutta myöhemmin päivällä saan tarkistettua asian.

      Poista