1. heinäkuuta 2015

Ruukkupuutarha

Sain istutettua kesäkukat vasta tällä viikolla. Eipä ne kyllä kelien puolesta olisi aiemmin ulkosalla viihtyneetkään. Lämpötila on ollut tasaisesti 12-16 asteessa ja joka toinen päivä on vähintään satanut :( Pihatyöt ei ole oikein innostaneet, mutta nyt kun sai tuon työskentelytilan valmiiksi oli ilo tehdä hommia vähän kurjemmallakin kelillä. Sinne tulee nyt muuten myös vesi ja valot <3 
Onneksi kelitkin ainakin hetkellisesti paranivat ja oli paripäivää ihan kesäinen fiilis.Ruukkuistutuksia on nyt tänä kesänä ennätyksellisen paljon, sillä terassien somistamisen lisäksi ne ovat tulossa meidän häihin koristeiksi. Juuri muita kosietuksia hääpaikalle ei sitten tulekkaan, kuin kukkia sinne tänne <3 Paikka on niin ihana muuten, ettei sinne tarvi mitään pompomeja tms.  No nyt meillä on sitten niin runsas ruukkupuutarha, ettei oikein tiennyt minne kaikki olisi kauniisti asetellut. Saisi nyt vain se kunnollinen kesä tulla, että nämä ehtisivät kasvaa isoiksi ja reheviksi.
Ruukkuistutukset ovat siitäkin ihana juttu, että vievät edes pienesti huomiota pois meidän muuten niin kaaotteisesta pihasta tänä kesänä. Monta hommaa on kesken ja vielä mikään niistä ei ole valmis. Kaaosta on siis tiedossa vielä tovi. Onneksi on kevyttä työvoimaa tarjolla, kun palkattiin lapset pihahommiin avuksi. Kummasti enemmän ja mielellään tekevät pihahommia, kun merkitään tunnit ylös ja kesän lopussa saavat sitten tehdyistä hommista palkan.


Istutuksissa on käytetty kesäkukkia, perennoita, pensaita ja heiniä. Osan olen heinistä olen kaivanut ihan luonnosta, perennat ja pensaat on peräisin niistä kahvipaketti vaihtareista, istutan ne sitten syksyllä kukkapenkkiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti