9. heinäkuuta 2015

Rinkuloita pihalla

Viimekesänä pihalle istutettiin hedelmäpuita ja niiden juurelle puiden istutusalueelle laitettiin metsämansikoita.
Tarkoitus oli jättää puiden ympärille suuri ympyränmuotoinen alue, jotta nurmenleikkuu olisi helppoa.
No vuodessa oli alueelle päässyt leviämään jo suolaheinää ja apilaa, eivätkä ne näyttäneet enää siisteiltä.Kitkin ylimääräiset kasvit pois ja heti alkoi näyttämään paremmalle. Suunnitelmissa oli kuitenkin alusta asti reunustaa nämä ympyrät pihakivillä. Nyt sekin suunnitelma saatiin etenemään. Ollaan nimittäin "palkattu" lapset kuukausirahaa vastaan koti- ja pihatöihin avuksi. Samuli tilasi pihalle kasan kalliomurskaa ja sitä on pojat kyllä lapioneet ahkerasti Samulin apuna.
Istutusalueen ympäryksistä kaivettiin nurmi pois, reunaan asetettiin nurmen reunanauhaa ja kaivannon pohjalle laitettiin kalliomurskaa. Oikeat kivet, selaiset kaarevat ympyräkivet, on vielä ostamatta, mutta hyvää kuvaa antoivat nämä tavallisetkin pihakivet, siitä mille reunukset tulevat näyttämään.


2 kommenttia:

  1. Ompas hienot :) Minulla on ongelmana myös, että mitä teen hedelmäpuun juurelle, kun roskaa meinaa kasvaa.. Meillä vain ei onnistu tällainen, kun osa puista kasvaa loivassa rinteessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos. Ompa sulla ongelma! Rinteeseen on varmasti hieman vaikea keksiä ratkaissua. Meillä tulee jossain vaiheessa kanssa rinteeseen kirsikoita ja vielä en oo ratkaissut miten niiden kasvualustan katan. Jahka keksin niin ilmoittelen blogissa, jos vaikka auttais sinuakin, jos et ole ongelmaa ennemmin ratkaissut.

      Poista