15. heinäkuuta 2013

Voihan leivänpaahdin

Eräänä aamuna leivänpaahdin päätti sanoa työsopimuksensa irti :(  Se on hyvin ikävää, varsinkin silloin, kun paahtoleipää haluaisi neljä aamuäreää lasta. Mutta minkäs teet, paandin päätti antaa kipinöitä ja sitten siitä jäi vielä kahvakin käteen.


Sain tämän paahtimen joululahjaksi Samulilta meidän ensimmäisenä joulunamme. Hän tiesi, että rakastan Mikki Hiirtä, varsinkin tällaista vanhanaikaista ja taisin vähän vihjatakkin kaupassa ihanasta leivänpaahtimesta. Hyvin napattu heitto! Olin kovin onnellinen lahjastani <3 Leipiin paahtui Mikin pään profiili, kun leivät olivat paahtuneet valmiiksi ja pomppasivat ylös, piipitti paahdin todella monta kertaa yhvin ärsyttävällä äänellä :) Mutta jo nyt 3,5 vuoden käytön jälkeen on pakko hankkia uusi. Ei ollut siis kovin pitkäikäinen vempele, edellinen paahtimeni kun palveli uskollisesti 15 vuotta ja pelvelee edelleen mökillä.
Kuvat on otetttu suomalisten nettikauppojen myyntikuvista


Tällaisia kahden tai neljän leivän paahtimia nyt olen katsellut ja harkinnut. Väri pitää olla valkoista- mustaa-hopeaa alsekilla. Kaikissa paahtimissa tuntuu olevan suunnilleen samat toiminnot: uudelleenlämmitys, keskeytys, lämpimänäpito, toisen puolen paahto, sulatus sekä ritilä ja murualusta, teho 850-2000w. Yllättäin kaikkein kalleimmassa oli vähiten toimintoja ja tehoa.

Paahtimet kahdelle leivälle:
1. Electroluxin n.40€ Teho 860w 
2. Kenwood kMix  n.80€ Teho 900w
3. Boch n.70€ Teho 860w
4. DeLonghi Igona Teho n.80€ 2000w
5. Kitchenaid n.270€ Teho 850w
6. DeLonghi brillante n.75€ Teho 900w

Paahtimet neljälle leivälle:
7. DeLonghi brilliante n.120€ Teho 900w
8. Cuisinart n.100€ Teho 1800w

Vahvimpana vaihtoehtona on pyörinyt tuo numerolla 2 oleva Kenwoodin kMix, koska samansarjan vedenkeitin meiltä jo löytyy ja se on ollut kyllä hyvä. Toinen suosikki on neljän leivän paahdin numerolla 8 Cuisinart.
4 kommenttia:

 1. Oi mulla oli myös aikoinaan tuo paahdin! Tosi suloinen, mutta hermo meni siihen lauluun niin myin sen pois :) Nyt käytössä on tuo Kmix ja olen ollut siihen tyytyväinen! Ostin sen siksi että koin nuo muut mallit turhan isoiksi meille, kmix oli ainoa "sirompi" laite. Kävin katsomassa juuri samoja mitä sulla on listalla! Havaihduin että paahdin tarjonta ei ole kovinkaan laaja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjonnan vähyyttä minäkin ihmettelin. Ymmärrän ettei kaupoissa ole monia malleja, vaikkakin kaikissa on sama tarjonta :( , mutta se ettei suomalaisista nettikaupoistakaan löytynyt juurikaan enempää tarjontaa yllätti.

   Poista
 2. Bongasin tuommosen mikki hiiri leivänpaahtimen pihakirppikseltä alku kesästä..On se kyllä hyväntuulinen paahdin! :D

  VastaaPoista