11. heinäkuuta 2013

Tuolin uusi päällys

Viimepäivät on aivan sujahtaneet ohi, kun on ollut mukavaa hommaa tekeillä. Olen poistanut maalia, korjannut, pakkeloinnut ja maalannut pihatupaan tulevia huonekaluja. Homma on vielä vähän vaiheessa, mutta jo voiton puolella! 


 Tänään mm. päälystin käsinojatuolin istuimen uudelleen. Ostettaessahan tuolin istuinosassa oli tuo kamala vahakangas päällys ja sen alta paljastui alkuperäinen vakosametti. Istuinosan pehmikkeenä oli meriheinää, joka oli liiskaantunut melko ohueksi vuosien myötä. Vaihdoin pehmikkeet uusiin ja uudenaikaisempiin. Ei olelut varmaan ihan entisöinnin oppikirjan mukainen vaihto :) Liimasin aluksi tavallisesta solumuovisesta makuualustasta istuinosan pinnalle palan ja sen päälle pingotin vielä paksusta vanusta kerroksen. Ihan mukavan oloinen pehmuke tuli. Istuinosan kankaan vaihdoin nahkaan. Käytiin Mokkanapalta hakemassa yksi siannahkavuota. Siellä oli valinnanvaraa ihan kivasti, hintakaan ei ollut tällaisesta pienestä palasta kuin 15€. Nahka sitten kiinnitettiin pienillä nupinauloilla paikoilleen istuinosan päälle. Kyllä tuli hieno!


Pari päivää sitten poistin tuolista maalit. Maalikerroksia oli monta, joten maalia oli melko paksulti. Yllätyksenä kerrosten alta paljastui, että tuoli oli ollut joskus melko pahasti rikki, mutta korjattu suht hyvin. Vain etukulma hieman irvisti liitoksistaan ja sitä oli koitettu korjata naulaamalla huonoin tuloksin. Muut korjaukset saisi pelkällä pakkelilla piiloon. Liimasin irvistävän kulman uudelleen ja laitoin perään vielä ruuvit pitämään tuolin varmasti kasassa (entisöinnin ohjesäänntöjä taas kiertelin). Sitten puukitillä vain pakkeloin kaikkien korjausten jäljet piiloon. Ihan siisti tuli. Tänään pohjamaalasin tämänkin tuolin ja yhtään ei huomaa, että tuoli olisi koskaan rikki ollutkaan. Toivottavasti huomenna saisin jo pintamaalaukset tehtyä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti