28. heinäkuuta 2013

Viimeinen lomapäivä

Tänään oli viimeinen kesälomapäivä, huomenna pitää taas töihin.
Samuli oli töissä, mutta me oltiin lasten kanssa käymässä mun isän mökillä päiväseltään.
Juhlittiin velipoikani syntymäpäivä koko klaanin voimin.
Syötiin tortilloja, saunottiin rantasaunassa, uitiin ja kaiken päälle syötiin vielä lettuja ja mansikkahilloa.


Saunarakennus ja joki. Vesi oli ihmeen lämmintäjs ilma tyyni, kuten veden pinnalta näkyy. 
Saunomisen lopulla alkoi kunnon kaatosade, vähän jyrisikin. Onneksi meni pian ohi, eikä tullut kunnon ukkosta.Tämä mökin pihapiiri sisältää vanhan meijerirakennuksen, siirretyn vanhan hirsitalon, tuon rantasaunan ja puuvajan. 
Lisäksi pihalla on yksi purkutuomiosssa oleva varastorakennus. Aivan ihana paikka <3


Vanhan talon nimi on Erkin-tupa. Tässä kuvia sen porstuasta kuten täälläpäin vanhojen talojen eteisiä kutsutaan. Porstua on kylmä eteistila, sieltä on portaat vintille ja tuolla komerossa on vessa. Portaidenalus hyödynnetty koukuilla.Kuvia tuvasta. Siellä on takka-leivinuuni ja iso ihana pöytä johon mahduttiin hyvin syömään koko 12 hengen seurue. Pöytä on tehty vanhoista, talosta ylijääneistä, lattialankuista. Tuvan matot ja verhot on minun mummoni tänne tekemät. Takan takaa on portaat kellariin, jonne tulee säilytystiloja, sauna ja pesutilat. Sivustavedettävässä sängyssä olen pienenä nukkunut. Tuvan toinen pöytäryhmä on koristeltu ihanin maalauksin.


Toinen kamari. Täällä on toimiva pönttöuuni ja toisessa kamarissa on ilmalämpöpumppu. Lämpäpumppu pitää talvellakin kamarit ja keittiöln pitolämmöllä ja pönttöuuninista saa lisälämpöä. Hyvin tarkenee siis talvellakin. Tuvan saa lämpimäksi talvella takan avulla. Monta joulua täällä on vietetty.


Keittiö. Täältä pääsee suoraan talon takana olevalle terassille. Voiko mikään olla keittiössä niin ihanaa, kuin ovi terassille <3 
Keittiön takana on toinen kamari.


Päivä oli oikein ihana. Lapsetkin viihtyivät hyvin. Millään niitä ei olisi saanut pois uimastakaan, kun ensin jokeen kaikki uskaltautuivat. Tästä on taas hyvä aloittaa huomenna työt.

4 kommenttia:

 1. Tosi ihana paikka. Tunnelmallinen ja kotoisan näköinen on. Ja kaikki vanhat ihanat esineet luovat sitä tunnelmaa. Tykkäisin juuri tuollaisesta kesäpaikasta! Minun äitini kotitalo on myös vanha maalaistalo, mutta enoni asuu siellä nykyisin. Siellä olen lapsena papan kanssa kalastellut ja savustanut kaloja. Uimassa käytiin serkkujen kanssa monta kertaa päivässä! Ihania lapsuusmuistoja saavat myös sinun lapsesi tuollaisesta paikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä onni, kun voi täällä välillä piipahtaa. Ihania muistoja kyllä tulee niin itselle kuin lapsillekkin <3

   Poista
 2. Kesäloma menee aina liian nopeasti. Mutta sinulla on ollut onni viettää aikaa noin kauniissa paikassa. Tuohon uuniin ihastuin heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomat tuntuu kyllä aina menevän liian nopsaa ohitse. Tämä talo on siirretty tähän paikalle jokusen kymmenisen vuotta sitten. Uuni tänne tehtiin mummoni kotona olevan esikuvan mukaan.

   Poista