2. heinäkuuta 2013

Pihatupa etenee

Tuolla meidän puutarhan laidalla sijaitsee ulkorakennus. Se on vielä aikatavalla kesken ja on toiminut lähinnä kaikenlaisen tavaran säilytyspaikkana. Talonlaajennus-jutut on menneet luonnollisestikkin tämän rakentamisen edelle. Pikkuhiljaa tämäkin rakennus, on kuitenkin alkanut valmistumaan ja ympäristö saamaan oikeaa muotoa. Kuvasta näkee hyvin millainen kamala sekamelska tuolla kuitenkin vielä vallitsee. 


Rakennus jakautuu neljään osaan. Vasempaan päätyyn, missä on pressu katolla, tulee valokate. Aivan päätyyn, missä on ikkunat, tulee kasvihuone. Keskelle jää tuo iso oviaukko ja siihen tulee työskentelytila. Tästä tilasta on kulku kasvihuoneen puolelle. Oviaukon oikealle puolen tulee työpöytä ja tiskiallas. Tänne on vedetty myös vesi ja sähköt. Talon oikeaan päätyyn, ylös katoksen alle, tulee lapsille maja ja sen alapuolelle tilaa työkaluille, kottikärryille ja kompostorille.

Nyt työnalla on rakennuksen oikea pääty. Siitä tulee meidän Pihatupa/ Kesähuone. Huone on eristetty ja sinne tulee sähköpatteri. Tarkoituksena olisi saada pidettyä talvellakin huoneen lämpötila plussan puolella.


Viime viikolla, huone ollaan paneloitu ja tällä viikolla sinät maalattu. Alkaa näyttämään hyvälle :) Vielä muovimatto lattialle, listat paikoilleen ja sähkömiehen vierailu, niin huone on valmis.


Tästä tulee vähän niinkuin entisaikojen aitta. Laitetaan sänky ja pöytä. Täällä voi sitten ottaa päikkärit, lueskella rauhassa tai tarvittaessa vaikka yöpyä. Talvella tarkoituksena olisi talvettaa joitakin kukkia ja keväällä mahdollisesti taimikasvattaa kasveja.

3 kommenttia:

  1. Voi kun mahtava tulee, ihanaa kun kaikki tulee samalla :)

    VastaaPoista
  2. Oi Ihana pihatupa, niin monikäyttöinen ! Suunnitelmanne on huippu, täydellinen paratiisi koko perheelle. Samassa rakennuksessa on kasvihuone, kesäkeittiö, kesähuone, työhuone, lasten leikkipaikka, talvetushuone, varasto W.A.U ! mäkin haluan tuollaisen :)

    VastaaPoista
  3. Niimpä! Kasvihuoneeseen ja tuohon työtilaan tulee noista pihalla näkyvistä laatoista lattia ja kasvit tulee kasvarissa säkkeihin tms. Sitten kun jokuvuosi en jaksa/ ehdi/ voi laittaa kasveja kasvariin, sitä voikin käyttää huvimajana, eikä näytä sille, että emäntä on laiskistunut :)

    VastaaPoista