18. heinäkuuta 2013

Pihatuvan sisustusta

Inpiraation lähteenä pihatuvan sisustukseen on toimineet nämä Lexingtonin kuvat. Kuvat on heidän kesämallistostaan n. 6-7 vuoden takaa. Olen mallilehteä säilyttänyt vuosikausia, kun tästä tyylistä olen niin kovin pitänyt koko ajan. Kun pihahuonetta alettiin suunnitella, oli alusta saakka selvää mikä tyyli siellä tulisi olemaan.


 Sain jo eilen illalla laiteltua huonekkaluja ja tavaroita ihan kivasti paikoilleen. Hommat jatkui tänään...
Seinällä on parivuotta sitten äitienpäivälahjaksi saamani taulu. Kenkähyllyn ja naulakon olen tehnyt edelliseen asuntooni. Täällä ne eivät eteiseen mahtuneet ja ovat odotelleet sopivaa käyttökohdetta, nyt se löytyi. Naulakossa olevat koukut on ystäväni valmistanut käsityönä. Hyllyllä oleva kiinalainen hattu on matkamuisto Kiinassa vietetystä vaihto-opiskelija ajasta. Kotiin toin hatun päässä kuljettamalla, kun se ei minnekkään muualle mahtunut :) Hyttysverkko odottaa vielä koukun laittamista kattoon. Lattialla on Facebookin kautta ostamani virkattu trikoomatto.Ikean vanha lamppu ja varjostin. Varjostimen maalasin valkoiseksi ja sabloonan avulla tein siihen vuosiluvun. Kirppikseltä läytynyt vanha lamppu odottaa paikoilleen pääsyä, eli sähkömiehen vierailua. Naulakon hyllyllä on pari villaista vilttiä odottelemassa viileitä hetkiä. Vaalea viltti on muistaakseni Lapuan Kankureiden valmistana ja vuosia vanha. Kirjavaviltti on äitini itse kangaspuissa kutoma, olen sen saanut häneltä lahjaksi yli 20 vuotta sitten. Edelleen hyvin lämmittää ja on tosi rakas. Molemmat 100% villaa. Nurkassa olevaat vanhat matkalaukut ovat kulkeneet mukana kauan. Ruskean olen kotoa ottanut mukaan ja harmaan olen ostanut kirppikseltä 15€.


Seinälle pääsivät myös kello ja kalenteri. Kello toimii ihan normaalisti patterilla, mutta kalenteri on ihan käsikäyttöinen. Kellossa on tunnit, minuutit ja sekunnit, kalenterissa päivämäärä, kuukausi ja vuodenajat. Tein nämä yksi vuosi puutöissä odottelutyönä. Siellä kun joutui välillä jonottamaan koneille tai odottelemaan esim. liiman kuivumista. Tekstit, numerot ja kuviot on tehty kaivertamalla ja meisteillä lyömällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti