19. heinäkuuta 2013

Kunnostuksen tuloksia

Viimeaikoina olen kunnosteelut huonekaluja pihatupaan ja vähän muuallekkin. Tässä olisi muutamia ennen ja jälkeen kuvia.

Ensimmäisenä tällainen vanha pikkupöytä. Mikä lie ollut käyttötarkoitus alunperin, mutta nyt pöydästä tuli yöpöytä pihatupaan.


Tällainen tuoli tuli pihatuvan pöydän ääreen. Tämä on aidosti vanha  ja samaa alkuperää, kuin pikkupöytä. 
Tuoli oli tosi nitkuva, sitä oli koitettu korjata naulaamalla, huonoin tuloksin. Muutamalla ruuvilla sai nitkunnat pois ja ruuvit piilotin pakkelin alle. Naulat jätin muistuttamaan menneistä ajoista. Tuoliin tein pehmusteen mittojen mukaan. Pehmikkeenä superlonia, kankaana jotain pellavasekoitetta ja koristeeksi pari nappia.

Toinen kahdesta identtisestä pöydästä. Toinen on sisällä tietokonepöytänä ja toinen tulee pihatupaan kirjoituspöydäksi. Alunperin tein pöydät edelliseen asuntooni ruokapöydäksi ja työpöydäksi. Mallia pöydille otin mummollani olevastavanhasta kirjoituspöydästä. Hioin ja maalasin pöydät vielä kertaalleen. Jostain syystä kannet on jääneet kiinnittämättä ja laatikoihin laittamatta vetimet.


Tässä sekä tuoli että pöytä valmiina. Pöydän laatikoista uupuu vielä ne vetimet.


 Nämä kuvat tuolista ennen ja maalinpoiston jälkeen on olleet jo aiemminkin blogissa, mutta laitan ne uudelleen mielen virkistykseksi. Viimeisessä kuvassa tuoli valmiina. Tarkoitus oli laittaa tämä tuoli pihatupaan, mutta se päätyikin sisälle tietokonepöydän tuoliksi. Jotenkin tuli liian ahdasta piha huoneeseen tällä tuolilla ja sisällä tarvittiin hyvää työtuolia. Tämä oli todella mukava istua!3 kommenttia: