9. helmikuuta 2013

Perintötuolin kolmas elämä


Ensimmäisessä varsinaisena postauksessa ajattelin kokeilla kuvien liittämistä ja valitsin vanhemmista tallennetuista projekteista yhden, joka on erityisesti sydäntäni lähellä <3

Sain aikoinaan äitini äidiltä perinnöksi parin kevytrakenteisia nojatuoleja. Nämä ovat uskomattonan hyviä istua ja niiden rakenteet ovat säilyneet loistavassa kunnossa. Pepun alla ei tunnu ainuttakaan törröttävää jousta tai muhkuraa. Tuolit ovat seuranneet uskollisesti mukana muutosta toiseen ja saaneet ylleen pariinkin otteeseen uuden kankaan ja irtohupun.

Tämä ensimmäinen kuva päätti jostain tuntemattomasta syystä, sitkeästi jäädä kyljelleen :)Tässäpä se mummulta tullut perintötuoli on alkupepäisessä kankaassa, ensimmäisen elämänsä ehtoopuolella. Tuolin jalat olin ennättänyt irroittaa ennenkuin muistin ottaa kuvan. Jalat ovat koivua ja olivat ajan tyylin mukaisesti lakatut kirkkaalla lakalla ja hyvin kellastuneet vuosien myötä. Tuolien selkänojissa on alunpitäen ollut kolme nappia. Suurin osa napeista oli kuitenkin vuosien myötä kaikonneet omille teilleen, jo ennen minulle saapumistaan, joten poistin loputkin.


Tässä kuvassa tuolissa on vaalea puuvillapallavaa oleva isrohuppu päällään. Vasemmassa laidassa näkyy muita projekteja...
Tähtityynyn olen myös tehnyt itse. Ruskeaa neuloskangasta ja samasta kankaasta valmistetut tereet ympärillä. Tähti on valkoistasamettia. Tyynyn takana näkyvä ruskea juttu on torkkupeitto.


Tässä kuvassa toisesa tuolissa (sininen) on tuolien toinen kangas. Se oli aikansa tosi kiva ja kestävä valinta. Kissat tosin tykkäsivät teroitella kynsiään tuolien selkänojien taakse (onneksi vain taakse) ja siellä olikin melkoinen näky. Tässä vaiheessa olin jo käsitellyt tuolien jalat tummalla petsillä ja kirkkaalla lakalla sen päälle.Toinen tuoli on päässyt jo kolmanteen asuunsa, ruskea raidalliseen verhoiluun.


Tässä hän on :) Ensimmäinen tuoli valmiina ja vanhan ystävänsä, tähtityynyn, kanssa. Paikallisista kangaskaupoista en löytänyt sopivaa vaihtoehtoa tuolin uudeksi ulkoasuksi, mutta onneksi tuttavani verhoiluliikkeestä (Plan S) löytyi tilauskangasvalikoimasta juuri sopiva vaihtoehto tuolien kumppaniksi.

Tällä hetkellä ainakin olen hyvin tyytyväinen tuoleihin tuollaisena kuin ovat . Ehkäpä jonain päivänä päätän vielä haluta niille uutta ilmettä, mutta en usko sen päivän olevan aivan lähellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti