21. helmikuuta 2013

Koukutut raita-lapaset

Tein veljelleni joululahjaksi koukkuamalla lapaset. Tämä oli aika hauska ja erilainen tapa tehdä lapaset. Tekniikka oli ihan helppo, kun sen oppi. Langat ostin Tampereen käsityömessuilta 2011, Kauhavan Kangas-Aitan kojulta. Malli on myös heidän ja löytyy täältä

Mun vakio ongelma joka kerta neulomisessa ja virkkaamisessa on sama... pitäisi AINA tehdä molempia yhtä aikaa! Aloitin tietenkin tekemisen heti. Tyytyväisenä sain kämmenosat valmiiksi ja aloin mallailla tumppuja toisiinsa, niin kuinkas ollakkaan olivatkin aivan eri kokoiset. Motivaatio työhön hävisi ja työ sai odotella vuoden verran, että tartuin siihen uudelleen. Purkasin toisen lapasen ja kokeilemalla sain siittäkin saman kokoisen, kuin toisesta. Silmukat toki oli joka kerralla samat, mutta se käsialan tiiveys...  Jos tällä tekniikalla tekee, on hyvä ottaa huomioon, etteivät lapaset jousta juuri ollenkaan, kuten tavallisesti virkatut tai neulotut tumput. Kannattaa siis tehdä kerralla sopivat.

Millään en muista mitä paksumpi ruskehtava lanka oli merkiltään. Kuitenkin se oli  konepestävää, 100% merinovillaa. Ohuempi musta lanka oli Silje 100% Alpakka, myös konepestävä 30 asteessa.
Tässä lapaset ovat samankokoiset,  kuva hieman vääristää

Tällainen on tulos, kun tekee lapaset eri aikaan

1 kommentti:

  1. Hienot lapaset tuli! Minä en osaa tehdä käsitöitä. Jotenkin vielä osaisin, jos joku suomentaisi ohjeet.

    VastaaPoista