19. toukokuuta 2016

Ompeluksia itselle

Syksyllä ompelin rikkimenneiden M&i housujen kaavalla itselleni pöksyt ja nyt alkoi näyttämään sille, että ahkerasti on housuja pidetty. Alkoivat nimittäin olemaan aika rönttösen näköiset. Nyt, kun olin kuntoutukseen lähdössä, ompelin itselleni parit uudet housut, samaa vanhaa housunlahjetta kaavana käyttäen. Pitäisikin piirtää siitä kaava oikein paperille saakka.

Nämä ekat housut on ihan joustocollagea ja niihin tein mallin mukaisesti pitkät resorit lahkeisiin ja housukankaasta vyötärökaitaleen, johon laitoin eteen isot purjerenkaat ja niistä leveän nauhan. Taakse  lisäsin mallista poiketen taskut, vähän ilmettä antamaan.


Toiset housut tein suorilla lahkeilla, laitoin kiristyskuminauhan taitteen sisään. Kiristyskohdan laitoin ulkosivuun, jossa kuminauha tulee sirkkarenkaiden läpi näkyviin kiristettäväksi, kumiauha on kiinnitetty sisäsaumaan kiinni. Tällainen kiristys minulla on yksissä vanhoissa ulkoiluhousuissa ja se on varsin toimiva systeemi, saa lahkeet suojaan esim. pyöräillessä. Takataskut ja vyötärökaitale näihinkin tuli. Itseasiassa en tiedä minkä nimistä näissä käytetty kangas on... se on verkkarimaista kangasta, joka on paksua, nukattua sisältä, sekä hieman kiiltävää, erittäin joustavaa ja mukavaa päällä.
Kuvauskaverina pyöri jaloissa Bella- kolli. Meidän toinen kissa hävisi maaliskuussa, mikä on erittäin ikävää, mutta sen seurauksena Bellasta on tullut entistä seurallisempi ja hellyden kipeä kolli. Tietyllä tavalla se on edelleen pikkauisen varautunut, mutta viime yönäkin se tuli viereen salaa nukkumaan, kun ensin oltiin itse nukahdettu. Toisaalta kissa on hyvin seurallinen ja ulkohommissa ollessa, se skulkee paikasta toiseen kintereillä ja pitää seuraa.


Sitten vielä yksi ompelus, jonka tein Verson puodista ostetusta Auringonkukka- kankaasta. Siitä ompelin itselleni olotunikan/ yöpaidan. Kaavan tähän otin vanhasta Nanson vastaavasta vaatteesta, josta olen kovasti tykännyt. Erotuksena Nanson vanhaan tunikaan, lisäsin taskut samaan tapaan, kuin Ehta- tunikassa on. Pari aiempaa Ehtaa löytyy mm. täältä klik, klik. Pääntien ja taskunsuut koristin reunakuminauhalla ja tikkaukset tein koristejousto-ompeleella. Minulla ei kaksoisneulalla tikatut tule ohuemmissa kankaissa millään kovin kestäviä ja kauniita, niimpä olen siirtynyt käyttämään tällaista koristeommelta tikkauksissa. Se kestää paremmin ja on ihan kivan näköistäkin.2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköisiä ompeluksia! Tykkään etenkin noista ensimmäisistä housuista, omaankin vaatekaappiin tarvitsisi tuollaiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuo housumalli on kyllä tosi kiva. Nämä on jo viidennet tuon malliset minulla menossa ja edelliset on aina puhki pidettyjä.

      Poista