8. toukokuuta 2016

Hyvää Äitienpäivää

Meidän keittiötä koristaa tänä Äitienpäivänä vaaleanpunaiset kukkaset. Vaaleanpunaisen kerrotun tulilatvan toi enon vaimo, kun pyörähti kylässä ja leikkokukat löytyivät Lidlistä. Leikkokukat ovat olleet yllättävän kestäviä, kun perjantaina tuli jo viiko, kun ovat pöytää koristaneet. Ne olivat myös yllättävän halpoja, kun kimppu neilikoita ja päivän kimppu maksoivat yhteensä alta kahdeksan euroa. Äitienpäiväksi en nyt sitten uusia kukkia tahtonutkaan, kun nämä vanhat olivat vielä niin hyviä.
Pöydältä löytyy myös meidän "häämatkatuliainen". Kun käytiin Oikein & Nurin risteilyllä, oltiin satamassa ajoissa, samoin kuin häämatkaristeilyllekkin mennessä. Häämatkalla käytiin käveleskelemässä ja poikettiin merimuseon myymälässä, josta valittiin tällainen suolasirotin matkamuistoksi. Kassalla kävi kuitenkin ilmi, että molemmat oli jättäneet rahapussin autoon ja suolasirotin jäi museomyymälään. Nyt sitten käytiin odotellessa hakemassa se kotiin.


Koska tänä äitienpäivänä en saanut kukkia, niin sen tilalle sainkin sitten puun. Lehtikuusen! Olen aina tykännyt lehtikuusista ja halunnut sellaisen pihalle ja nyt sen sain. Ihanaa, mies pääsee kaivamaan sille istutuskuoppaa.Kovasti ahkeroinut tuo mies on muutenkin pihalla, sillä äitienäivälahjaksi hän alkoi tekemään minulle istutusaltaita. Suunnitelmissa on ollut jokaisen terassin yhteyteen tehdä istutusallas ja nyt sitten viimein pääsi suunnitelmat toteutukseen asti. Päädyttiin tekemään altaat muuraamalla ne Lecaharkoista ja lopuksi sitten rapataan ne pinnalta tasaisiksi. Ihana äitienpäivälahja <3

Takapihan terassin päätyyn tylee kolmiomainen allas, johon upotetaan pieni vesiallas.
Vesiallas ja siihen pumppu löytyivät viimekesänä kirppispalstan kautta.

Etupihalle molempien terassien eteen tehdään terassin levyiset suorakulmion malliset altaat. Talon ympärille tulee laatoitus, joka jää sitten istutusaltaan ja terassin väliin, näin terassilta pääsee kulkemaan pihamaalle sujuvasti, vaikka altaat ovatkin koko terassin levyiset. Näiden kummankin terassin tähän päähän tulee vielä rimoitukset ja niihin köynnöskasveja.


Tämän terassin altaasta piti pihasuunitelman mukaan tulla L- muotoinen allas kääntyen kivikon reunaa pitkin. Päädyttiin nyt kuitenkin tekemään suorakulmion muotoinen ja koko terassin levynen allas, niin sopivat hyvin toisiinsa molempien tarassien altaat, kun ovat samanlaiset. Samalla terasseille saadaan tavallaan "kaiteet", kun en kiinteitä kaiteita näihin tahtonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti