10. toukokuuta 2016

Espandrillokset

Tulipa kokeiltua kenkien tekemistä, tosin ihan vain Espandrilloksien muodossa, mutta kuitenkin.
Pohjat löytyivät valmiina Kankurista ja kun mallikengät näyttivät mukaville, niin pitihän sellaiset itsekkin sitten kokeilla tehdä.


Mun jalan koko on yleensä 39, mutta valitsin kokeiltuani näytekenkää, niin valitsin 40.
Pohjissa on muovit pohjassa ja päälipuoli oli jotain luonnonkuitua, joka oli punottu yhteen.
Hinta pohjille oli 10€, eli näitä raskii kokeilla tehdä useammatkin :)


Kaavat kengän kangasosille näyttivät tämmöisille. Kantakappale ja etukappale.

Kangasosat valmiina kiinnitettäviksi pohjiin. Näyttää ihan ankan räpylöille :)

Pakkauksen mukana tuli kaavat, joiden mukaan sitten leikattiin kengän kangasosat. Mallikengät oli tehty huovasta, joten sen saa vainommella suoraan kiinni. Itse tein kangasosat samoista kankaista, kuin aiemmin laukun, KLIK,  eli päälliset on metallinhohtoista farkkua va vuori ruutupuuvillaa ja saumoihin laitoin myös tereet. Päälliset ommellaan pohjaan siten, että ensin ommellaan kanta paikoilleen, sitten kärki ja lopuksi niiden saumat kiinni käsin. Itse mittailin kohdan, mihin kannan ja kärjen sauma osui ja ompelin kannan päät etuosan kappaleiden väliin piiloon, niin siitä tuli kauniimman näköinen. Sitten vain kangasosat nuppineuloilla pohjiin kiinni ja käsin kalalangalla ompelin ne kiinni toisiinsa.Tästä kuvasta näkee hyvin, kuinka päälikankaat ommellaan pohjiin kiinni.

Onneksi hoksasin, ennenkuin sain päälliset kokonaan ommeltua kiinni pohjiin, että kengän koristelut on helpompi kirjailla, jos etuosa ei ole kokonaan paikoillaan kiinni. Kirjailin sitten samalla kalalangalla kukat ja nappilaatikosta löytyneillä joidenkin vaatteisen mukana tulleilla paljeteilla ja helmillä hieman koristelin niitä. Lopuksi sitten ompelin etuosat loppuun saakka kiinni ja tein päälitikkaukset tereen reunoihin vielä käsin kalalangalla. Valmista tuli. Kuvissa tossut eivät näytä kärjistä kovin kauniilta, kun jouduin hieman kärjistä kangasta rypyttämään, kun jonkin tekemäni mittavirheen takia etuosan kangas olikin hieman liian pitkä :( Jalassa tossut kuitenkin näyttävät ihan hyville, eikä varpaiden rypytystä näe... tai ainakin voisi kuvitella, että se on siinä tarkoitettukkin olevan.Kivat näistä tuli ja olivat oikein toimivat sisäkengät, kun kuntoutuksen aikana näillä tepastelin. Onneksi hoksasin ottaa nämä mukaan, kun ei sisällä ollessa kuitenkaan tavallisia kenkiä ole kiva käyttää.
Alla kuvassa Kankurin mallikengät ja pohjia paketeissaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti