2. syyskuuta 2014

Ovikranssi ja omenoita

Syksy tekee tuloaan, vaikkei vielä millään haluaisi luopua kesästä. Syyskuu alkoi ja blogihaasteetkin on syksy saavuttanut. Tämän kuukauden silmukan ytimessä haasteen aiheena oli ruska ja pitkästä aikaa päätin osallistua haasteeseen. 

Meidän sisäänkäynti alkoi vaatia hieman syksyisempää ilmettä. Niimpä päätin vaihtaa ulko-oven kranssin vähän vuodenaikaan sopivampaan. Niin haastetyöksi se kranssin tekeminen sitten muotoutui.Saas nähdä onko mellä kohta räksyjä tai tilhiä ovella koputtelemassa, kun tuli näin muhkea satsi pihlajanmarjoja ovea koristamaan.


Eilen hain eräältä naiselta myös omenoita. Hänellä oli neljä omenapuuta aivan täynnä omppuja, vaikka oli kuulemma jo itsekkin niitä käyttänyt PALJON. Vissiin on hyvä omenavuosi. Kaksi ämpärillistä niitä pojan kanssa poimittiin ja maksuksi riitti kiitos. 
Kuinkahan meidän käy, kun nuo omat puut joskus alkavat tuottamaan satoa...


Täytyy kyllä sanoa että rakastan noita riippapelargoneja. Ne eivät petä kosskaan. Koko kesän jaksavat kukkia lumen tuloon saakka. Aiemmassa asunnossa sain niitä talvetettuakin monta vuotta ihan pimeässä perunakellarissa. 
Pitää tänä talvena koittaa talvettaa niitä tuolla pihahuoneessa.


Silmukan ytimessä haaste on blogien Silmukan saalistus ja Pipon ytimessä pitäjien yhteinen, kuukausittain vaihtuva haaste.


6 kommenttia:

 1. Komea on pihlajanmarjakranssi! Omenoita tulee tänä vuonna todella paljon. Kaksi satsia olen keittänyt jo hilloksi ja omenapiirakkaa leiponut. Vielä olisi toinen puu lähes poimimatta ja toisessakin reilusti. Mihin näiden kanssa oikein joutuu...? Onneksi on vain kaksi puuta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä saan odotella omia omenoita vielä jokusen vuoden. Voi olla että sitten olenkin pulassa, jos oikein hyvin alkavat niitä tuottamaan. Mun suunnitelmissa on teettää sitten joskus tuoremehua, jos omenoita tulee oikein paljon.

   Poista
 2. Ihana kranssi! Ja hienoa, että tuolla tavalla saa kiitosta vastaan omenia :) Meillä pihan ainoa omenapuu sanoi sopimuksensa irti viime kesänä ja kuoli ihan yllättäen. Onneksi äidilläni on omenia yli oman tarpeensa, joten omenitta emme tänäkään vuonna jääneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Se on kyllä ihana kun voi jakaa sitä mitä on liikaa, sille jolla ei ole. Kuten noita omenoita. Nyt sain lauantaina vielä lisää omppuja kummitädiltäni :) Ensi talven omppuhillot on nyt turvattu :)

   Poista
 3. Valtavan hieno kranssi, johon on muutama marjaterttu upponnut. =) Itse ajattelin yrittää tehdä vaatimattomamman version pujottelemalla marjat suoraan lankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Lankaan pujottamalla tulee kyllä kanssa kaunista jälkeä. Tein sellaisen kevyemmän sydänkoristeen olkkariin sillä tavoin. Kuva sydämmestä on oranssia olohuoneeseen postauksessa.

   Poista