2. elokuuta 2016

Hortensiamekko

Sunnuntaina olin aamupäivän yksin kotosalla, ennen iltavuoroon lähtöä. 
Satoi kaatamalla, joten puutarhatöihin ei houkutellut lähteä. Siis loistava tilaisuus ommella.


Aikani kankaita kaapissa katseltuani, päädyin Majapuun Hortensia digitrikooseen ja hyväksi havaitun tunikan kaavaan, jonka pohjalta päätin tehdä mekon. Minun vanha M&i kesämekkoni on alkanut tulla tiensä päähän ja tarvitsin uuden käyttömekon. 


Kaava on Ottobre 2/11 lehdestä, Palermo tunika. Pidän kaavan hyvästä istuvuudesta trikookankaalla. Eteenkin pidän kaavan selkäosasta, jossa on keskitakasauma ja muotolaskokset. Pidensin kaavan helmaa ja levensin sitä vyötäröltä alkaen viistosti helmaan, josta levensin niin paljon, kuin kankaan leveys salli. Etukappaleen katkaisin rinnan alta ja laitoin saumaan kuminauhan. Etukappaleen pääntien muutin vesiputouspääntieksi ja vuoritin etukappaleen yläosan mustalla trikoolla, jotta se näkyisi kivasti pääntien laskeutuessa rinnalle. Yllätyin pääntiestä positiivisesti, sillä olen luullut, ettei minulle sovi vesiputouspääntie. Onneksi otin riskin ja kokeilin. Mekon helmaan tein vain kapean päärmeen, mutta se täytynee ottaa uusiksi, kun se näyttäisi hieman kääntyvän oikealle puolelle.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Kankaan väriin minäkin ensimmäisenä ihastuin, kun näin sen. Ostaa piti, vaikken vielä silloin tiennyt mitä siitä tulee. Onneksi kangasta oli juuri sopivast tähän mekkoon.

   Poista
 2. Kiva toi malli ja toi väri. Toivotaan että tulee vielä kesäisiä päiviä.
  Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kovin on säät menneet syksyisiksi viime päiväinä, mutta toivottavasti vielä paranee. Tätä voi pitää onneksi myös housujen kanssa :)

   Poista
 3. Ihana mekko, niin malliltaan, kuin väriltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä on kyllä ollut käytössä jatkuvasti valmistumisestaan asti. Ihan lemppari.

   Poista