25. elokuuta 2016

Elokuun ompeluylläri- haaste

Haaste ompeluksia pukkaa. Satuin koneelle juuri sopivasti käymään, kun yhdessä ompeluryhmässä julkistettiin ompeluhaaste. Samantien sitten ostinkin Koot:in haastekankaan ja sain osallistumismahdollisuuden haasteeseen. Haastekankaita on tarjolla aina rajoitetusti ja nämäkin myytiin loppuun ennemminkin minuuteissa kuin tunneissa, vaikka myyntiaikaa oli parikin päivää. 
Tuppaa olemaan kysyttyjä nuo haastekankaat :)


Haasteissa kangaspaketin saa avata yleensä tiettynä päivänä tiettyyn aikaan (yleensä perjantaina klo 8.00). Niin nytkin ja ompeluaika on rajattu, jolloin työ pitäisi olla valmis. Nyt ompeluaikaa ole perjantai aamusta sunnuntai iltaan ja tohdin siis osallistua mukaan. Monesti aika saattaa olla vain muutamia tunteja ja yleensä olen tietenkin töissä tms. Paketista paljastui huivimaisesti painettu ktrikoopala ja siihen sopivaa pinkkiä resoria. Ohjeistuksia ompelemiseen ei ollut, vain se että kumpaakin kangasta pitää käyttää. Onneksi ompeluaikaa oli reilusti, koska pää löi täysin tyhjää kankaan nähtyäni. Kangas oli n. 80cm leveä ja suunnileen yhtä korkea, siis pieni. Koska kuviointi toi mieleeni lapset ja pala oli tuon kokoinen, niin lastenvaatetta siitä sitten tein. Kankaan kuviointi vain asetti haasteita, kun se kiersi neliön muotoista kangaspalaa reunoista ja keskellä oli pelkkää mustaa ja reunoilla ei juurikaan tilaa.


Lopulta päädyin sitten tekemään tästä lapsen housut ja resorin väriin sopivan paidan, haasteen ulkopuolissesta kankaasta (niitä saa käyttää), kankaana Paapiin joustocollagea ja siihen kuvioinnin loppusta haastekankaan palasta. Haasteangasta en olisi kyllä ikinä itse ostanut, mutta sehän näissä onkin niin hauskaa, kun joutuu oikeasti haastamaan itsseään mukavuusalueensa ulkoupuolelle. Kaavat vaatteisiin on Ottobre 6/15 lehdestä ja mallit on Penguin ja Fall Asleep, molemmat todella paljon muokattuina. Sekä paitaan, että housuihin tein ylipitkät hihat ja lahkeet, että niistä saa käännettyä, niin sopivat kauemmin päälle. Mielestäni onnistuin käyttämään hankalan kankaan sillä tavalla kauniisti, etteä se näyttää suunnitelmallisesti leikatulta, eikä sille, että kaavat on vain jotenkin lätkitty vaikealle kankaalle. Miettimistä ja tarkkaa asettelua se vaati, mutta onnistuin.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on aivan ihana blogi! Löysin sen Marian blogin kautta. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta. Käyhän kurkkaamassa jos kiinnostaa. Mukavaa viikon jatkoa Pihakuiskaajan puutarhasta.

    VastaaPoista