3. heinäkuuta 2016

Siksaktunika (mekko) ja ryppycollarit (legginssit)

Nuorimmille kummitytöilleni on tullut ommeltua paljon kevään aikana, joten piti sitä vanhintakin viimeinkin muistaa.
Hänen kanssaan jo talvella katseltiin minkä malliset vaatteet hän haluaisi ja millaisista kankaista. 


Tässä ne suunnittelemamme vaatteet, nyt sitten olisi valmiina. Tuo mekko tosin piti olla tunika, mutta siittä tuli sen verran väljä, ja kummityttöni on hyvin laiha, niin päätin laittaa vyötärönaujan kohdalle kuminauhan, ettei tyttö ihan huku vaatteeseen. Housuista keskusteltiin kauan. Hän ei pidä legginsseistä, mutta collareista pitää ja ne saa taas olla ihan millaiset vain. Päädyttiin sitten kompromissiin, eli joustocollagesta tehtyihin kapeisiin housuihin, joissa nilkassa on rypytystä ja sivusaumassa koristeena nauha. Toivottavasti tuli kelvolliset, nuo nuoret tahtoo olla välillä tosi kriittisiä vaatteiden suhteen.Kaavat näihin on Ottobre 1/12 lehdestä. Kummankin kokoa on tosin sarjottu parilla numerolla suuremmaksi ja muokattu lisäämällä taskut ja muuttamalla hihoja. Vein vaatteet perille ennen juhanusta ja tuntui ne olevan ihan mieluiset, ainakin silloin. Kummityttö on hieman ujo, joten jos se ei olisikaan tykännyt niistä, voi ola ettei olisi kehdannut siinä siinä sanoa. Sopivat nämä hälle olivat, kun hän näitä kokeili.Naru tunikan vyötäröllä oli kyllä paikallaan, olisi ollut muuten melko väljä.


4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Kiva että teit heti asukokonaisuuden. On heti parit toisilleen, eikä tarvitse miettiä että minkähän kanssa yhdistäisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Asukokonaisuus on kyllä kiva tehdä kerralla, varsinkin, kun antaa lahjaksi.

   Poista
 2. Kiva kuosi, värikäs, muttei kuitenkaan lapsellinen. Sydännepparit on suloiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummityttö itse valitsi kankaat näihin. En arvannut lähteä valitsemaan, kun esiteinit ovat jo niin kriittisiä pukeutujia.

   Poista