15. heinäkuuta 2016

Pieni taimisto

Kesä etenee kauhealla vauhdilla, ei meinaa perässä pysyä. Juhannukseen saakka oli kevät fiilis, tuntui ettei mikän kasva ja oli koko ajan sellainen toukokuu olotila. Juhannus viikolla alkoi kesäloma, saatiin kivasti pihahommiakin tehtyä, alkoi tuntua jo kesälle ja sitten lähdetiin asuntovaunureissulle ihan kahdestaan miehen kanssa. Käytiin mm. Kotkan puutarhoja katsomassa, Mustilan arboreumissa Elimäellä ja katsomassa Eija's garden Loviisassa. Ihania puistoja ja puurathoja. Laitan kuvia, kunhan ennätän käydä niitä läpi. Nyt kun on kotiuduttu, onkin ollut kauhea kiire ja tajuntaan on iskenyt se tosiasia, että heinkuu on jo puolessa välissä! Vastahan se kevät loppui juhannuksena! No nyt pää pursuaa uusia ideoita, vanhoja pitäisi saada toteutettua loppuun ja ommellakkin pitäisi, kun on tullut luvattua tuttavalle tehdä pari vaatetta. Onneksi lomaa on vielä vähän jäljellä, joten eiköhän tämä tästä :)


Raparperit  siirsin ennen juhannusta uuteen paikkaan kasvamaan. Olivat nyyrynneet pari kesää istutuksesta ja luulin etteivät koskaan pääse kasvun alkuun. Sain viimein laitettua nämä vanhat kasvulavat uudelle paikalleen kasvhuoneen päähän ja raparperit pääsivät niihin kasvamaan. Nyt meidän reissun aikana olivat oikein ryöpsähtäneet kasvuun. Ehkä näistä kuitenkin voisi jo tehdä ensimmäisen piirakan. Ovat muuten eri lajiketta kummassakin lavassa, toisen varsi on punertava ja toisen täysin vihreä.Meille on tulossa talon terassien yhteyteen ne uudet istutusaltaan perennoille. Viime kesänä varasin niihin jo kasveja, mutta ikäväkseni ne kaikki kuolivat viime talvena. Nyt sitten olen saanut Facen kasvienvaihtoryhmän kautta vaihdettua ja saanut parilta kaverilta siementaimia ja jakopaloja. Eilisen päivän käytin niiden ruukuttamiseen ja aikamoinen määrä kasveja kertyikin. Sijoitin tämän minun taimistoni kasvihuoneen taakse, siellä on varjoista miltei koko päivän, niin saavat kukat vahvistua rauhassa, ennen istuttamista paikoilleen.


Kun meidän asuntovaunuloma oli loppumetreillä ja oltiin ajelemassa kotia kohti, pysähdyttiin Ikeassa. Tuliaisiksi itselle, ostettiin kauan haaveilemani korituolit pihatuvan terassille. Ai että tykkään, näissä kelpaa istuskella tauolla pihatöistä ja ihastella pihamaata. Onneksi nitä oli vielä saatavana, haluamani aurinkokennovalot olivat jo loppuneet.


Lopuksi muutamia kuvia kasvimaalta. Tynyrissä kasvaa maahumala, pihakäenkaali, ruohosipuli ja minttua. Näissä nämä kasvit on suht helppo pitää kurissa leviämisen suhteen. Kuudesta lavankauluslaatikosta viidessä kasvaa hyötykasveja, saas nähdä mitä ennättää valmistua, kun juhannusviikolla vasta sain kasvimaan kuntoon. Kuudennessa laatikossa kasvaa kukkia väliaikais sijoitettuna, niitä uudia perennapenkkejä varten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti