2. tammikuuta 2016

Smoothie rules

Sain joululahjaksi blenderin! Mun mies se osaa ostaa aivan täydellisiä lahjoja, eteenkin kun sen itse ohjeistaa hyvin tyyliin: "Katso nyt juuri TÄMÄ olisi ihana!. Muistathan sen mallin varmasti? Mä otan siitä kuvan sulle varuilta." No itse se sanoo, ettei osaa ostaa lahjoja, mutta minun mielestäni hän osaa ostaa niitä aivan täydellisen hyvin :) Jonkun mielestä voi olla vähän tyhmää toimintaa, mutta minusta on parempi, että lahja on juuri sellainen mitä haluan tai tarvitsen, kuin sinne päin oleva juttu, joka sitten harmittaa aina käytettäessä, että olisin halunnut oikeasti ennemmin sen toisen... Järjestely sopii meille.


Tämä minun blenderini on Vilfa BLB 1400S. Kun tutkin millaisen blenderin haluaisin, törmäsin jonkun asiantutntijan artikkeliin aiheesta "Ota huomioon nämä asiat blenderiä ostaessa". Siinä sanottiin, että hyvässä blenderissä on yli 1000W  moottori,  siinä on maininta, että murskaa jäätä ja sillä on pitkä takuu. Artikkelissa mainittiin myös, että tehokas moottori tarkoittaa aina kovaa ääntä.  No näillä kriteereillä sitten aloin tutkimaan tarjontaa. Päädyin tähän Vilfan malliin siksi, että sen ulkonäkö miellytti (sitä täytyy pitää pöydällä esillä), moottorin teho ja jään murskaus kriteerit täyttyi ja eteenkin siksi, että tämä kestää myös kuumia nesteitä, eli saan tehtyä sosekeittoja. Blenderillä on 2 vuoden ja moottorilla 7 vuoden takuu. Tämän puhdistettavuutta myös kehuttiin ja se piti kyllä paikkansa, samoin kuin se kommentti äänen voimakkuudesta siinä artikkelissa. Hintahaitari näytti olevan melko laaja. Halvimmillaan tämän näytti saavan alle 120€ ja kalleimmat oli yli 180€. Melko laaja skaala hinnalla, kannattaa siis katsoa mistä ostaa.

Kaikki kriteerini siis täyttyivät ja vähän ylikin. Blenderini on tehokas, hyvän näköinen, kätevä käyttää, helppo puhdistaa, murskaa vaivattomasti jäätä ja jäisiä hedelmiä & marjoja, kulho on iso ja kestää 90 asteen lämpötiloja <3
 Kuvissa blenderissä on minun tämän aamuinen aamupala ja välipala päivälle. Tuolla kulhossa sitä näytttää olevan melko paljon, mutta siitä tuli n. 7dl. Annos riittää siis hyvin kahdelle. Smoothie sisälsi 3dl maustamatonta jugurttia, 1dl mustikkakeittoa, loraus tyrnimehua, reilusti jäisiä mustikoita, jäisiä mangokuutioita, puoli banaania, omena, iso kourallinen pinaatinlehtiä, mintunlehtiä, 1tl viherjauhetta, 1tl tyrnijauhetta. Sitten vain kone käyntiin ja pian on smoothie valmis. Täytyy sanoa, että kyllä oli hyvää!


Kaksi pientä miinuspuolta tässä oli. Toinen on tuo aika iso ääni, mutta sehän vain takasi, että moottori on oikeasti tehokas. Toinen on se, että kannessa olevan täyttöaukon korkki ei ole aivan tiivis. Jos kulho on melko täynnä tai siellä on pelkkää nestettä esim. vettä pestäessä, niin suurilla tehoilla täyttöaukon kautta hieman roiskii, vaikka korkki on kunnolla suljettu. Kannattaa siis pitää talouspaperia kädellä korkin päällä, niin säästyy siivoamiselta. Mielestäni hyvin pieni vika, muuten erinomaiselta tuntuvassa koneessa.

2 kommenttia:

  1. Hieno blenderi. Meillä on kovassa käytössä, kun lähes joka aamu joku smoothie tulee tehtyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tämä kyllä kätevä vekotin. Kauan sitä viitsikin sauvasekittimella smoothieita tehdä, mutta kyllä tämä kätevämpi on ehdottomasti!

      Poista