1. tammikuuta 2016

Nessukkaat

Tällaisia tossuja näkyi Facebookin neulesivuilla syksyllä paljon. Olen aika hidas lähtemään neulonta villityksiin mukaan ja useinmiten ne jäävät minulta vain ihailun asteelle. Olen niin hidas neulomaan, ettei millään ehdi tehdä kaikkea, vaikka kuinka haluaisi. Nämä Nessukkaat kuitenkin päätin neuloa mummulle joululahjaksi.


Lankana on jo kauan sopivaa neuletta odottanut käsin kehrätty suomenlampaan villalalnka, jota ostin mieheni siskon kautta. Juttu langoista löytyy täältä. Lanka siis näistä langoista paksuin, ruskea lanka.
Ohjeen tossuihin löysin Facebookin neulontaryhmästä. Sain palautetta julkaisemalla linkin ohjeeseen, joten vaihdan nyt linkin Lumioosi- blogista löytyvään ohjeeseen, joka on laatijan/ohjeen suomentajan luvalla julkaistu, löytyy TÄÄLTÄ. Tämä ohje on jotenkin korjattu versio siitä millä itse tein, eli varmasti hyvä. Siinä näyttää oleevan jo valmiiksi korkea tuo takaosa tossusta. Alkuperäiseen ohjeeseen kun korjasin itse tuon takaosan.
Puikkoina oli muuten 3mm koivuiset sukkapuikot. Tosi hyvät nekin ;)

Päivitys 11.2.2015: Tiedän ettei toisen ohjetta saa julkaista ilman lupaa, mutta linkin ohjeeseen jolla on työn tehnyt saisi. Sehän on vain kohteliasta ohjeen laatijaa kohtaan, että kertoo tehneensä hänen ohjeellaan ja tykänneensä niin paljon siitä, että antaa muillekkin mahdollisuuden käyttää sitä. Sitäpaitsi, jos on ohjeen suomentanut, niin onko ohje silloin oma vaikka onkin kovan työn tehnyt, eteenkään jos ohje samanlaisiin tossuihin löytyy useammasta paikasta ja jopa useammalla eri kielellä. Pitäisikö silloin lupa suomentamiseen ja julkaisemiseen kysyä heiltä kaikilta? Niin tai näin, ohje löytyy luvallisesti julkaistuna kivasta Lumioosi- blogista ja linkki tuolta yläpuolelta nyt muutettuna johtaa sinne:)

Kuten aina varpaista aloitettavissa sukissa, oli minulla myös näissä, vaikea hahmottaa kuinka pitkästi pitää neuloa, ennen kantapäätä, jotta tulee sopivan pitkuinen sukka. Ensin tuli aivan liian pitkä ja piti purkaa. Näistäkin tuli hieman reilut omaan jalkaan, mutta mummulla on onneksi isompi jalka kuin omani, joten aika sopivat näistä lopulta sitten tuli. Onneksi.Näitä tossuja neuloessa kädet tulivat ihanan tuntuisiksi. Tämä johtuu siitä, että lanka on vähän käsiteltyä 100% villalankaa, joten on siinä paljon lanoliiniä jäljellä. Tämmöisen langan "huono puoli" on langassa oleva pieni lampaan tuoksu, mutta "hyvänä puolena" taas sen ihana rasvaisuus, joka hoitaa käsiä neuloessa ja hylkii hyvin likaa käytössä.


2 kommenttia: