25. helmikuuta 2014

Ruskeaa pitsiä


Näiden suklaanruskeiden sukkien malli on Novitan sukkalehdestä. Mallia hieman muuntelin langalleni sopivammaksi. Mallineule olisi pitänyt aloittaa heti ensimmäiseltä kierrokselta luonnin jälkeen. itse en vain jotenkin heti osaa pitsiä siitä aloittaa, joten tein 1. krs oikeaa. Lisäsin yhden mallikerran pitsiä ympärykseen ja vähentelin sitten silmukoita joustimeen ja muutoinkin piti hieman laskea, että silmukat täsmäävät. Varren tein hieman pidemmäksi, kuin ohjeessa, kantapääksi ranskalaisen kantapään ja varpaissa jatkoin pitsiä loppuun saakka. Lankana näissä on Maija ja neuloin sitä kolmosen puikoilla.



Olen aika tyytyväinen näihin sukkiin. Varren alussa olevan pitsin olisi voinut neuloa ehkä puolta numeroa suuremmilla puikoilla. 
Vaikka loin silmukat tosi löysästi on reuna ehkä hieman kireä. Tai sitten se yksi oikea kierros ennen pitsin aloitusta vaikuttaa asiaan. Hirveästi en pidä 2o 2n joustinneuleesta, ehkä siksi kun minulla joustimesta tulee aina aika löysää. Tässä joustin on ihan menettelevä, mutta jos teen joskus tällä mallilla uudelleen, kokeilen 2o 1n joustinta. Joustimen teen yleensä puolta numeroa pienmmillä puikoilla, kuin muun neuleen ja kun tässä en tehnyt, joustimen löysyys ehkä siksikin hieman häiritsee. 
Tyytyväinen kuitenkin olen, sitä vain on aina niin kriittinen omia töitään kohtaan.


 Sukkien saajaa en vielä tiedä. Kovasti mietin, että jos ottaisi itselle käyttöön. 
Saapa nähdä, pitää vielä miettiä hieman raskisiko näitä kenellekkään antaa <3

4 kommenttia: