21. helmikuuta 2014

Geelikynnet ja kultakoristeet

Ystäväni sai mieheltään joululahjaksi geelikynsien teko tarvikkeet. Hän on ollut lahjaansa tosi tyytyväinen ja on kehunut kovasti kynsien/ lakkauksen kestävyyttä ja nyt sitten pyysi minuakin kokeilemaan geelikynsilakkausta. Minulla on aika liuskottuvat kynnet, eivätkä oikein kestä jos niitä ei ole lakattu. Tavallinen kynsilakka taas ei tahdo kovin montaa päivää kestää kauniina. Olin siis aika innoissani tästä lakkaustavasta ja innoissani mahdollisuudesta testata sitä. Jospa olisi kerrankin huolettomat kynnet jonkin aikaa.


Tekovaiheita lakkauksessa on aika monta, mutta lakkausten kuivuminen nopeaa. Aikaa ei siis kulunut kovinkaan paljon enempää, kuin tavallisessa huolellisessa lakkauksessa. Oikeastaan aikaa kului vähemmän, jos kuivumisajat ottaa mukaan,
eikä tarvitse pelätä tökkäävänsä kuivuvaa kynttä mihinkään (niinkuin yleensä minulla käy).
 Hauskinta tässä on se että geelilakkauksen päälle voi tavallisella kynsilakalla lakata päälle ja poistaa lakkaukset pilaamatta pohjaa. Täille kynsille on siis erinomaista harjoitella koristeluja, tarvitsematta pelätä että saa aloittaa kaiken alusta, jos koristelu epäonnistuu.

Tänään minulla on vapaapäivä, IHANAA! Lapset ovat koulussa ja mies töissä, ajattelin sitten aamusta rauhassa kokeilla koristeluja uusille kynsilleni. Sain joululahjaksi kiina-aiheisia siirtokuvia kynsille. Tarkoitus oli koristella niillä kiinalaiseksi uudeksivuodeksi... se olikin tänä vuonna tosi aikaisin (31.1) ja meni minulta aivan ohi. Koristeiksi päätin ottaa nämä kiinakuviot ja tehdä kultaiset kynnenkärjet. Vapaalla kädellä en osaa ranskalaisia rajauksia tehdä. Nyt minulla oli tuollaisia V-mallisia rajausliuskoja ja käytin niitä. 


Aivan ongelmatonta ei tämä lakkaus ollut. Enkä ole oikein tyytyväinen tulokseen. Rajoista ei tullut oikein sievät, eikä V-malli tullut kovin hyvin esille. Siirtokuvat eivät millään meinanneet irrota liotuksessa paperistaan, eivätkä tarttuneet geelilakkauksen päälle suoraan. Oli lakattava aluslakka ja asetettava kuvat kosteaan lakkaan, siinä sain sitten yhdesn kuvan hajotettua kynnelle laitettaessa, 
joten käsistä tuli erilaiset. Tykkäisin tehdä kynsistä kaikista samanlaiset, tai 2+3 samanlaista aina käteen. 
Tässä siirtokuva-arkissa oli aina 4 samanlaista kuviota, joten nyt on kolmenlaisia kuvia kynsillä.

Kuvissa kynnet kiiltää kovasti ja kelvollisia kuvia oli tosi vaikea saada. Lakkaukset ovat tosi kiiltäviä ja ulkona paistaa AURINKO. JEE! Kynsistä tuli  lopulta ihan kelvolliset, näillä mennään muutama päivä. Nyt lähden nauttimaan vapaapäivästä lisää. Ajattelin mennä lenkille ihastelemaan aurinkoa ja iltapäivällä hierojalle. Lapsilla alkaa tänään hiihtoloma, joten jos syötäisiin sen kunniaksi jotain hyvää.


HUOM! Vielä tämä päivä on aikaa osallistua PIPO-arvontaan. Muistakaa kirjautua lukijoiksi, sillä tällä kertaa arvontaan voivat osallistua vain lukijoiksi kirjautuneet. Se tapahtuu sivupalkista klikkaamalla Lukijat otsikon alta, Liity tähän sivustoon- nappulaa ja etenemällä ohjeiden mukaan. Jos olet onnistunut, lisääntyy lukijamäärä yhdellä ja oma lukijaikonisi ilmestyy muiden joukkoon.

6 kommenttia:

 1. kivan näköset kynnet tuli. minulta onki tuo geelaus kokeilematta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän asti ainakin olen ollut tyytyväinen tuohon geelilakkaukseen. Kerron sitte miten meni poisto ja kauanko ne kesti :)

   Poista
 2. Aikas hienot on, mutta miten itse saa lakatuksi oikean käden kynnet...kun ihan normi lakkauskin on vaikeampaa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se onki, miten? Ranskalaisessa ainakin auttaa huomattavasti nuo liuskat, en muuten saisi millään tehtyä. Kai se vain harjoittelua vaatii...

   Poista