13. helmikuuta 2014

Säärystimet balleriinalle

Kummityttöni harrastaa balettia. Pienillä balleriinoillahan pitää olla tietenkin säärystimet, jotta nilkat & pohkeet pysyvät lämpöisinä. Lupasin tyllerölle sitten neuloa valkoiset lämmikkeet, kun heillä on valkoiset asutkin. Ekaluokkalaisella tanssijatyttösellä on kapeat jalat ja vielä pienemmät nilkat. Tällä mun mallilla, kohta 10v pojalla oli hieman paksummat kintut, juuuri ja juuri saatiin säärystimet jalkaan. Lahjoin hänet malliksi :) Neulos on melko tiukka hänelle, joten eiköhän se balleriinalle ole sopiva.


Säärystimillä on pituutta 40cm ja jalkaterää 5cm. Ne on tehty valkoisesta Nallesta 2,5mm puupuikoilla. 

Ohje on mukailtu Novitan Joogasukat- mallista, KLIK. Aloitukseen laitoin 55 silmukkaa. Palmikkoon laitoin vain 4o, muuten kuvio on sama kuin mallissa. Kun säärystimen pituus oli 26cm aloitin nilkan kavennukset. Jokaisen palmikonkierron kohdalla kavensin 2o, 1n joustimesta kummastakin reunasta 2o silmukat yhteen, kunnes joustin oli kokonaan 1o, 1n. Säärystimen ollessa 40cm päättelin takaa puolet silmukoista (19s), seuraavalla kierroksella loin tilalle 17s.


Kummityttönen sai säärystimensä viikonloppuna, kun kävivät kyläilemässä meillä. Taisi olla näihin aika tyytyväinen. 
Sopivat nämä ainakin olivat, vaikka sovitettiinkin vain farkkujen päälle. 
Pituus juuri polven päälle ja jalkaosasta jää sopivasti näkymään balettitossun kannan ja päkiän nahkaavahvikkeet.

2 kommenttia:

  1. Kauniit. Mulla se on tuo palmikko kokonaan opettelemaan vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kapean palmikon niinkuin näissä (4s), tekeminen on kyllä ihan helppoa, kun voi tehdä ilman apupuikkoakin. Kannattaa kokeilla.

      Poista